Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A kudarcról és sikerről

A kudarcról és sikerről Kultúra

Eddigi legszemélyesebb hangvételű könyvét mutatta be a kézdivásárhelyi közönségnek Kiss István ügyvéd. A Kudarc nélkül nincs siker címet viselő kötet közel 110 írást és verset tartalmaz.

A könyv külön jelentéssel és mondanivalóval bíró, mégis összefüggő versei és történetei Kiss István mozgássérültként átélt tapasztalatait, az embertársi és a társadalmi intolerancia által generált kudarcait, az ezekre adott válaszait tárja fel.
A Vigadó Művelődési Ház dísztermében megszervezett kedd esti könyvbemutatón a szerző beszélgetőpartnere Papp Gyöngyike tanárnő volt, akinek kérdései nemcsak a kötet létrejöttére és tartalmára irányultak, hanem betekintést engedtek a szerző érzelem- és gondolatvilágába is. Mint kiderült, a cím Kiss István tavaly elhunyt édesanyjától származik, aki a Kudarc nélkül nincs siker mondatot papírra vetve próbálta optimizmusra, kitartásra sarkallni kisfiát.
Ahogyan az az ügyvéd könyvbemutatóin lenni szokott, a keddi eseményen is az ifjú gitárvirtuóz, Luppinger Attila szórakoztatta a közönséget, akit a szerző korának legtehetségesebb magyar gitárosaként jellemzett. A Kudarc nélkül nincs siker Kiss István egy év leforgása alatt megjelentetett harmadik, azonban közel sem utolsó könyve. Ígérete szerint a következő kötetet októberben mutatja be.

Pap Eszter Edina

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások