Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A hit Isten ajándéka

A hit Isten ajándéka Kultúra

Unitáriusnak lenni Kálnokon is jó – ez volt az „alapállása” a múlt héten csaknem ötven gyerek részvételével lezajlott bibliahétnek. Sőt, reformátusnak is jó, hisz a hagyományokhoz híven nem tettek különbséget a felekezetek között, minden kálnoki vagy a nagyszülőknél Kálnokon nyaraló gyerek jelen volt a táborban.

A minden délelőtti tanulnivaló pozitív dolgokról szólt, a hit Isten ajándéka, én ajándék vagyok, az Isten minden jóval megajándékozott, családunkat szereti az Isten – mesélte Szabó Adél.
– Nem igaz, hogy a gyerekeket csak a táblagép és okostelefon érdekli. Hatalmas igény mutatkozott a személyes találkozóra, az őszinte párbeszédre, azt szerették a legjobban, hogy beüljünk a templomba, és beszélgessünk – úgy tűnik, hogy ennek érzik legnagyobb hiányát a fiatalok – mondta az unitárius lelkipásztor.
A délutáni program játékkal, versenyekkel telt. A legkisebb résztvevő négy, a legnagyobb 18 éves volt, bár ez utóbbiak inkább társszervezők, mint valódi résztvevők voltak. A szülői gondoskodásnak hála, minden nap volt ebéd, a tábor közös gulyáslakomával zárult.
A nyári bibliahetet évek óta megtartják Kálnokon. Jövőre, ha marad a „vetésforgó”, a reformátusoknál.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük