Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Háromszék Táncegyüttes májusi programajánlója

A Háromszék Táncegyüttes májusi programajánlója Kultúra

Ebben a hónapban az Ivácson László által rendezett Élni fogunk szabadon c. új folklórelőadás van reflektorfényben.

Hirdetés
Hirdetés

Közkívánatra május 10-én 19 órától, majd május 18-án 16 órától  Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban újra bemutatja a Háromszék Táncegyüttes a Petőfi emléke előtt tisztelgő folklórműsort. A hónap közepén Kovásznán (május 15., 19 óra – művelődéi ház) és Kézdivásárhelyen (május 16., 19 óra – Vigadó) viszik színpadra az előadást, amely az alföldi tájon született költőnek a Székelyföld népeivel való kapcsolatát mutatja be, az 1848-1949-es évek hangulatának változatait, az aktuális események nyomán támadó lelkesedést, együttérzést.

Az együttes meghívást kapott az 5. REFLEX Nemzetközi Színházi Fesztiválra, amelynek keretében május 22-én a Tragédia c. táncszínházi produkciót mutatják be a Háromszék Táncstúdióban.

Könczei Árpád zeneszerző, rendező-koreográfus a Tragédia előadást Madách műve nyomán gondolatébresztőnek szánja. A táncművészet (néptánc, kortárstánc, mozgásművészet) eszközeivel a férfi-nő kapcsolatról, az egyén és tömeg viszonyáról, a hitről, szerelemről, szabadságról, a versenyről, a falanszter létről kérdéseket tesz fel és megpróbálja a válaszokat is megkeresni.

Újra műsoron a Világhírű Redever gyermekelőadás. 31-én, 10 és 12 órától a kovásznai legkisebb nézők találkozhatnak a mesejáték népszerű szereplőivel.

Ebben a hónapban is várják táncházba a népzene- és néptánckedvelőket: május 26-án pénteken a Folker Együttes húzza majd a talpalávalót. A pontos helyszínről a későbbiekben tájékoztatnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük