Felhívás!

A fúvószene ünnepe

A fúvószene ünnepe Kultúra

A hétvégén 28. alkalommal kerül sor Sepsiszentgyörgyön és Rétyen a nemzetközi fúvóstalálkozóra, mely ebben az esztendőben egyúttal tisztelgés is a néhai Kelemen Antal tanár, karnagy által 1979-ben újraszervezett rétyi fúvószenekar egykori és jelenlegi vezetői, valamint tagjai állhatatos és kitartó munkája, illetve teljesítménye előtt.

Amint azt Maksai József zenetanártól, a Rétyi Kováts András ifjúsági koncert-fúvószenekar vezetőjétől megtudtuk, a kétnapos esemény július 13-án, szombaton 15 órakor kezdődik Sepsiszentgyörgy központjában a zenekarok felvonulásával és általuk szolgáltatott térzenével, 18 órakor pedig rétyi hangversenysorozattal folytatódik. A napot The Crazy Plumbers-koncert és utcabál zárja.

Július 14-én vasárnap megemlékező istentiszteletet tartanak a rétyi templomban, majd a temetőkertben megkoszorúzzák az elhunyt zenészek emlékére állított kopjafát. A vendégzenekarok immár hagyományos felvonulása 13 órakor kezdődik a község központjában. A találkozó ünnepélyes megnyitóját 13.30-kor tartják a Sport- és Kulturális Központban, majd hangversenyek következnek. Ennek során a tótkomlósi, enyingi, kézdivásárhelyi, uzoni, barátosi, mikóújfalusi, csíkszentsimoni, csíkszentgyörgyi, újtusnádi, kálnoki, zágoni és rétyi fúvószenekarok szórakoztatják a remélhetőleg népes közönséget. A találkozó Fúvó Shock-koncerttel és utcabállal ér véget.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.