Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A fotós szemével

A fotós szemével Kultúra

A miénkkel párhuzamosan létező társadalomba nyújt bepillantást Huszár Szilamérnak a Tein Teaházban múlt csütörtökön megnyílt fotókiállítása. Egy olyan zárt világba, melynek embert próbáló körülmények között tengődő lakói kénytelenek napi küzdelmet folytatni a puszta létükért. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Bokor Attila, a háromszéki kisebbségek oktatásáért felelős tanfelügyelő is.

A sepsiszentgyörgyi Mohos Fotóklub tagságával is büszkélkedhető Huszár Szilamér egyéni látásmódot tükröző fényképei néhány éve folyamatosan fellelhetők a hazai és külföldi médiában. Alkotásai színvonalát igazolja, hogy a National Geographic Magazin több rendben díjazta. Eddig Brassóban, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Kézdivásárhelyen, Oltszakadáton és Kálnokon mutatkozott be egyéni tárlaton.

Hirdetés
Hirdetés

Amint azt most megnyílott kiállításának a címe (Lenyomat – egy hetei nap margójára) is utal, ezek a fotók egy rövidre szabott látogatás alkalmából rögzítették az Előpatak községhez tartozó elszigetelt roma településen uralkodó viszonyokat és körülményeket. Az alkotásokat méltató Toró Attila fotóművész véleménye szerint ezeken „egy olyan párhuzamos valóság lenyomatát látjuk, ahol az élet mindennapi ritmusa más, mint amit mi ismerünk. De a „gyerekmosolyok vagy sírásra görbült szájak, az élettől meggyötört felnőtt arcok, gesztusok akár mindannyiunk számára ismerősök lehetnek.”

A kiállítást február 6-ig lehet megtekinteni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük