Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A fák titkos szíve

A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház ma 18 órától mutatja be A fák titkos szíve című, afrikai népmese alapján készült bábelőadását. A bemutató helyszíne a Cimborák Bábszínház stúdióterme (Szabadság tér 1. szám), ahová szeretettel várják az 5 év fölötti gyerekeket.

Az előadás egy nyúlról, egy hiénáról és egy baobabfáról szól. Igen, baobab! Nekünk, európaiaknak talán nem mond sokat, de Afrikában ez az élet fája. Évezredes szimbóluma az életenergiának, teljesítménynek és a fiatalság megőrzésének. Több ezer évet él, hatalmas, rostos törzse akár több tonna vizet képes tárolni.

Menedéket, táplálékot, vizet biztosít a szavannai állatoknak és embereknek. Szinte minden részét hasznosítják: friss gyümölcse kiváló ital, a termés héja tüzelőanyag, hamujából szappan készül, magjából olajat préselnek. Leveleit főzelékként fogyasztják, gyökeréből piros festéket nyernek, kérgéből kötelet, ruházatot készítenek. Minden más növénynél jobban ismeri a hosszú élet titkát. Vajon nekünk is van életfánk? Cédrus-, tölgy-, fenyő-, dió-, hárs-, fűzfa… Lehet, hogy minden egyes fa az élet fája? Fák nélkül az emberiség nem létezne. Ez az afrikai népmese a Föld bármelyik pontján érvényes, és jelenleg talán időszerűbb, mint valaha…

Hirdetés
Hirdetés

Az előadást Páll Gecse Ákos, Sánta Yvette játsszák, ők tervezték a bábokat is. Rendezője Páll Gecse Ákos. A darab látványtervezője Székely Tímea, a zenéjét Kónya Ütő Bence szerezte. Szakmai ta­nács­adója pedig Benkő Éva.

Az előadást december 11–19. közötti időszakban, hétköznapokon 10 és 12 órától szervezett közönségnek, december 14-én, szombaton 11 órától és december 16-án, hétfőn 18 órától szabadelőadásként játsszák. Érdeklődni, foglalni a 0755.335.400-as telefonszámon lehet Csüdöm Eszternél.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük