Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A dráMÁn az aritmia.doc

A dráMÁn az aritmia.doc Kultúra

A héten, szeptember 20–26. között zajlik Székelyudvarhelyen a dráMA kortárs színházi találkozó, melyen a Tamási Áron Színház társulata is fellép az aritmia.doc című előadással.

Hirdetés
Hirdetés

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház és a Pro Theatrum Alapítvány által szervezett rendezvény immár tizenkettedik alkalommal szólítja meg a kortárs színház és dráma iránt érdeklődőket, lehetőséget teremtve a találkozásra, alkotói beszélgetésekre, eszmecserére. A fesztivál idei témája a közös emlékezet.

A Tamási Áron Színház és a kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum együttműködésében készült aritmia.doc című előadást szeptember 25-én, szombaton este 19 órától láthatja a fesztivál közönsége a Tomcsa Sándor Színház színpadára épített nézőtéren. A Kolcsár József által rendezett előadás hét fiatal erdélyi költő és hét sepsiszentgyörgyi színész találkozásának eredményeképpen idén áprilisban született, jellegzetessége, hogy performance-jellegű, folyamatosan változó, melyet elsősorban a Prezeng nevű sepsiszentgyörgyi improvizációs zenekar közreműködése biztosít.

A színészek közül mindenki alaposan beleásta magát valamelyik fiatal költő munkásságába, majd kiválasztott tőle néhány verset, amit úgy ad elő a színpadon, ahogy az illetőhöz a leginkább méltónak találja. A bemutatott költők: Serestély Zalán, André Ferenc, Kulcsár Árpád, Kali Ágnes, Ozsváth Zsuzsa, Horváth Benjámin és Láng Orsolya. Előadók: Benedek Ágnes, Korodi Janka, Pálffy Tibor, P. Magyarosi Imola, Szalma Hajnalka, Pignitzky Gellért és Vass Zsuzsanna. A Prezeng zenekar tagjai: Bocsárdi Magor, Kónya-Ütő Bence, Fekete Zsolt. A videóanyagok operatőre és vágója Dobondi A. Lehel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük