Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A doni áldozatokra emlékeztek

A doni áldozatokra emlékeztek Kultúra

Vasárnap délelőtt gyülekeztek az Erdélyi Történelmi Vitézi Rend állományai a Katrosán, hogy a 2018-ban állított kettős apostoli keresztnél leróják kegyeletüket a Don-kanyarban elhunyt hősök emléke előtt.

Harmadik alkalommal szervezte meg a Történelmi Vitézi Rend a doni áldozatokra való megemlékezést a Katrosán. Az egybegyűlteket Vitéz Laczkó Áron, a szervező Kézdiszéki állomány székkapitánya köszöntötte, majd Vitéz dr. Ambrus Ágnes tiszteletbeli székkapitány mondott beszédet. A megemlékezést a kézdiszentkereszti ötödik osztályos Gáspár Zalán nyitotta meg énekével, majd a nyolcadik osztályos Gáspár Henrietta éneke zárta. Az ünnepség közös szalonnasütéssel ért véget.

Hirdetés
Hirdetés

Ambrus Ágnes szerint azért nagyon fontos minden évben megemlékezni a doni hősökről, mivel a történelem során sokáig nem beszéltek róluk, vagy akár hamis információk keringtek a csatáról.

– Miközben a tragédiában több százezer ember eltűnt, elhunyt vagy megsebesült, akadtak hősi tettek, olyan események, amelyek kiemelkedtek. A tragédia közepette születtek csillagok, és ezekre is kívánunk emlékezni – tette hozzá a tiszteletbeli székkapitány.

Bartok Barbara

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások