Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A békéért, környezetünkért

Ma, csütörtökön 19 órától kilencedik alkalommal ünnepli meg a béke nemzetközi világnapját a kézdivásárhelyi Sportcsarnok előtti téren a Zöld Nap Egyesület, 22-én, pénteken pedig a helyi sportirodával együtt újra kerékpáros felvonulást szervez az európai autómentes nap alkalmával.

Szeptember 21-én világszerte rendezvények zajlanak egy közös cél: a béke fontosságának népszerűsítése, valamint a fegyverletétel és a konfliktusok megszüntetése érdekében. A nap jelmondata: „Együtt a békéért: tisztelet, biztonság és méltóság mindenkinek!” Az egyesület újdonságokkal is készül, fáklyás futással, happeninggel, szavalatokkal, dalokkal és fotókiállítással színesítik a rendezvényt. „Ha én teszek egy lépést vagy erőfeszítést a harmóniáért, vagy ha én magam akár csak egy percre is békésebbé váltam, akkor ezáltal a világ is egy picit jobbá lett” – üzenik a szervezők.
Kedvezőtlen időjárás esetén a sportcsarnok előterében zajlanak majd a programok – tudtuk meg Ráduly Attilától, az egyesület elnökétől.

Péntekre már remélhetőleg nem lesz ilyen gond, és zavartalanul lebonyolíthatják az autómentes napot. Az idei kampány egyik hosszú távú célkitűzése, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe, hiszen ilyen módon hozzájárulhatunk mindannyiunk egészségének és életminőségének javításához.

A Critical Mass – Kritikus tömeg kerékpáros demonstrációra 17 órakor a Sportcsarnok előtti téren várnak mindenkit, hogy csatlakozzon Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi rendezvénysorozatához, amely idén a Közös út, közös jövő gondolat köré szerveződik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük