Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A beatkorszak krónikája

A beatkorszak krónikája Kultúra

A Nemzeti Filmintézet, a Nemzeti Filmarchívum és Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa támogatásával megvalósuló magyar filmtörténeti vetítéssorozat megnyitó eseményét és első vetítését 2021. január 29-én, pénteken 18 órától tartja a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara.

Hirdetés
Hirdetés

A filmhez és a közös beszélgetéshez online biztosítanak hozzáférést az érdeklődőknek egy erre a célra létrehozott Facebook-csoportban. Januárral kezdődően minden hónap utolsó péntekjén 18 órakor jelentkezik a Sapientia EMTE Média Tanszéke egy-egy magyar filmmel, amelyek vetítését oktató és kutató kollégáik rövid felvezetője előzi meg, és a résztvevők érdeklődésétől függően közös beszélgetéssel zárul a találkozás.

Pénteken 18 órától, rövid megnyitó után Mészáros Márta Eltávozott nap (1968) című alkotásával ismerkedhetnek online a nézők. Mészáros Márta első nagyjátékfilmje már bővelkedik az életmű jellegzetes tematikáiban, mint például a szülő–gyerek kapcsolat (vagy ezen kapcsolatok hiánya), az identitáskeresés, illetve a szeretetre és a szerelemre való vágyakozás. A film a magyar beatkorszak egyfajta krónikájaként is funkcionál. A főszerepet Kovács Kati, a korszak egyik legmeghatározóbb énekesnője játssza, a film zenéjét pedig Szörényi Levente szerezte, aki egy jelenet erejéig fel is tűnik a csúcskorszakát élő Illés együttessel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük