Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

ÜNNEPVÁRÓ

*December 7-én Kézdivásárhelyen mézeskalácsot és karácsonyi muffint lehet díszíteni a Süti Éden Cukrászda szervezésében, ezt követően a Vigadó Galériában megnyitja kapuit a Felsőháromszéki Kézműves Egyesület hagyományos karácsonyi népművészeti kiállítása.

* A Lemhényi Szent Mihály Színjátszócsoport tagjai készülnek a karácsonyi bálra, december 26-án este színdarabbal nyitják az immár hagyománnyá vált szórakozási alkalmat a felsőlemhényi kultúrotthonban. A csoport tagjai Biró Erika lelkipásztor vezetésével december 8-án ellátogatnak a helyi idősek otthonába, versekkel, énekkel lepve meg az időseket.

* Szombaton, december 8-án 10 és 17 óra között a zabolai Mikes-birtokon papírszínház, karácsonyfadísz-készítés, forró tea, EduKastély-játékok. Részletes program és további információk az esemény Facebook-oldalán.

 

SZÍNHÁZ

* A Tamási Áron Színház pénteken 18 órától a kamarateremben Đorđe Lebović Az ezredik éjszaka című darabját, szombaton és vasárnap 19 órától a Háromszék Táncstúdióban Andrzej Saramonowicz Tesztoszteron című előadását mutatja be.

* A Kovásznai Pokolsár Egyesület színjátszó csoportja december 8-án, szombaton 19 órától a lécfalvi kultúrotthonban mutatja be Tamási Áron Tündöklő Jeromos című háromfelvonásos színművét.

 

ZENE

* December 7-én 18 órától a szentivánlaborfalvi Székely István Dalkör A bodosi füstös kocsma… – egy erdővidéki nótafa dalos élete című népzenei előadását lehet megtekinteni a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében. Meghívottak: Jánosi József néprajzkutató és Préda Jenő zalánpataki muzsikus. Énekel: Gálicza Károly, muzsikál a Feketeügy zenekar.

* December 8-án, szombaton 18 órától az Árkosi Kulturális Központ esti kamarazene koncertre hívja a nagyérdeműt a Bástya-ház koncerttermébe (Olt utca 6. sz.). Műsoron két neves olaszországi zenész Bazzini-koncertje: Anca Vasile – hegedű és Alessandro Trebeschi – zongora.

 

Hirdetés
Hirdetés

ELŐADÁS

* Deák Zsombor profi ironman atléta Minden (is) fejben dől el című mentális és motivációs előadása pénteken 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban hallható. A belépés ingyenes.

* 100 történelmi tévhit és 13 diktátor címmel tart előadást szombaton 17 órától dr. Hahner Péter történész Kézdivásárhelyen az Erzsébet Teremben (44-es Udvartér 1. szám).

TÁRLAT

* Az Erdélyi Művészeti Központ szervezésében december 7-én, pénteken 18 órától a Lábas Házban megnyitják Nicu Barb festőművész kiállítását. A vendégeket Vécsi Nagy Zoltán, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője köszönti. A kiállítást megnyitja Hosszú Zoltán képzőművész. Közreműködik: Tarcsi Szabolcs (kürt).

* December 7-én 18 órakor a kézdivásárhelyi Vigadóban megnyílik Egri András és Anastasia Vdovkina tűzzománc-művészek kiállítása.

* A Kónya Ádám Művelődési Házban pénteken 17 órától dr. Péter Sándor magyarnyelv- és irodalomtanár megnyitja a Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművészek Szövetsége tagjainak közös téli tárlatát Hangulataink címmel. Közreműködik Tóth Viktor budapesti jazz-zenész (szaxofon).

Hirdetés
Hirdetés

KIÁLLÍTÁS

Szombaton 11 órára Kézdivásárhelyen a Gyűjtemények Házába várnak minden érdeklődőt, kiállítót, rendezvényvezetőt, támogatót, médiaképviselőt, akinek a 2009–2018-as években egyéni vagy közös kiállítása, könyvbemutatója, rendezvénye volt. Ez lesz a 60. kiállítás, emléket állít az előző 59 kiállításnak. Közreműködnek: Gáspár Anikó (szavalat) és a Molnár Józsiás Általános Iskola zenetagozatának diákjai.

 

SZACSVAY AKADÉMIA

A sorozat következő előadása december 9-én, vasárnap 18 órától a Székely Nemzeti Múzeum Bartók-termében lesz, címe: Társadalmi és politikai változások 1990 óta. Előadó: Kiss Tamás szociológus, Nemzeti Kisebbségkutató Intézet (Kolozsvár).

 

HITÉLET
A sepsiszentgyörgyi Krisztus király plébániatemplomban pénteken 22 órától éjszakai virrasztás lesz, amely a reggel 6 órakor kezdődő hajnali szentmisével ér véget. Hívnak mindenkit, hogy minél többen kapcsolódjanak be a közös imába. A virrasztást a Mária rádió élő adásban közvetíti.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük