Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

SZENT GYÖRGY NAPOK

A kulturális hét programját április 19-i lapszámunkban közöltük.

KIÁLLÍTÁS

Ma 18 órától az Erdélyi Művészeti Központ földszinti kiállítóterében Szász Enikő színművész, a Temesvári Magyar Nőszövetség elnöke és Szekernyés János műkritikus, a Képzőművészek Szövetsége Temes megyei fiókjának elnöke megnyitja a temesvári képzőművészek Jelenlét című kiállítását. Közreműködik Luiza Zan énekesnő.

SZÍNHÁZ

* Az AranyAsszonyok című folklórelőadás ma 19 órától látható a Háromszék Táncstúdióban.

* A Kézdivásárhelyi Városi Színház április 23-án, hétfőn este 19 órától bemutatja Sławomir Mrożek Özvegyek című abszurd komédiáját a Vigadó nagytermében (Gábor Áron-bérletek).

IRODALMI TALÁLKOZÓ

* Ma 17 órakor a kovásznai művelődési ház Ignácz Rózsa-termében Benke László költő, író (Budapest) és Zsarnóczki Éva (Budapest) beszélget A tűz igézetében és a G. Komoróczy Emőke Tegnap még volt remény, hogy lesz jövő… Benke László életművéről című kötetek kapcsán. Közreműködik Benedek Ildikó óvónő és Molnár Gergely diák.

* Ma 19 órától az Andrei Mureșanu Színházban Farkas Wellmann Éva költő és az Evilági együttes kötet- és lemezbemutatójára kerül sor, Parancsolatok címmel. A szerzővel Szonda Szabolcs beszélget.

TORTOMA

Április 24-én, kedden 19 órakor Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár-termében Virágzó Szicília címmel Andorkó Imola, a bardoci Benkő József Általános Iskola földrajz szakos tanára tart vetített képes úti beszámolót. Abosa és Bejke címmel kiállítás nyílik Hoffmann Editnek a baróti gólyapárról készült fényképeiből.

ELŐADÁS

Április 24-én, kedden 18 órától a vovásznai művelődési ház Ignácz Rózsa-termében Női sorsok az elmúlt száz évben: Gocz Elvira életútja címmel szervez előadást az RMDSZ kovásznai nőszervezete.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük