Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

3. Design Hét

November 20–24. között zajlik Sepsiszentgyörgyön a 3. Design Hét elnevezésű rendezvénysorozat, melynek idei témája az Urban Function, a funkcionális design.

A 3. Design Hét Turnai Tímea Mesélő jelmezek című könyvének bemutatásával kezdődik, amely a budapesti Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet jelmeztárának rejtett kincsei ismerteti. A nagyérdemű a négynapos rendezvény egész időtartama alatt veheti szemügyre Tordai Hajnal jelmeztervező gyűjteményének eddig be nem mutatott, féltve őrzött darabjait. A Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész munkásságáról dokumentumfilmet is vetítenek.

A Lábas Házban Török Réka ékszerkészítő munkáiból nyílik kiállítás, míg a Magma Kortárs Művészeti Kiállítótérben a Háromszéket népszerűsítő turisztikai mobilalkalmazást mutatják be.
A kolozsvári Művészeti Egyetem design szakos hallgatói első alkalommal mutatkoznak be a sepsiszentgyörgyi Design Héten, munkáikból az Erdélyi Művészeti Központban nyílik kiállítás. A II. Csernátoni Design Tábor alkotásaiból készült tárlat szintén design szakos diákok munkáit mutatja be. A budapesti Moholy Nagy Művészeti Egyetem Design Intézet két kiállítással lesz jelen a megyeszékhelyen. Ebben az évben sem marad el a divatbemutató, amely ugyancsak az Urban Function témához igazodik. Olyan divattervezőket, divatműhelyeket hívtak meg mint a Delikatess, Yukka, Ilkapilka, de a Marikó-, Esztány- és Rekko-brandek kiegészítői is láthatók lesznek. A kézdivásárhelyi KreaKids egy újragondolt, újraértelmezett, 13 darabból álló munkaruha-kollekcióját hozza el. A 3 Design Hét a designerek, gyártók és vásárlók találkozójával ér véget.

A rendezvény részletes programja a www.designweek.ro oldalon érhető el.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük