Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

1956 emléke

1956 emléke Kultúra

Háromszék-szerte megemlékezünk 1956 hőseinek bátorságáról, áldozathozataláról.

Hirdetés
Hirdetés

Sepsiszentgyörgyön október 23-án, szerdán 11 órától a polgármesteri hivatal homlokzatán található Gloria Victis-táblánál, majd 11.30-tól Szalay Attila 1956-os mártír Csíki utcai emléktáblájánál koszorúznak. A Kónya Ádám Művelődési Ház udvarán található ’56-os emlékparkban 19 órától a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjai, a Cantus Firmus Vegyes Kar, a Magyar Férfidalárda és az Eufónia Ifjúsági Kamarakórus emlékezik műsorral. Ezt követően fáklyákkal vonulnak át az Erzsébet parkba a kommunizmus áldozatai emlékére felállított kopjafához, ahol a Vox Humana Kamarakórus énekel.

Kézdivásárhely önkormányzata és a helyi iskolák közösen emlékeznek az 1956-os eseményekre és a forradalom hőseire szerdán a következő program szerint: 13 órától tisztelgés a református temető kopjafáinál (ünnepi műsorral a Református Kollégium IX. A osztályos tanulói készülnek – betanította Rancz-Gyárfás Zsuzsa). A Gábor Áron téren a kézdivásárhelyi iskolák fáklyás felvonulása után, 19 órától a megemlékező műsoron közreműködnek a Nagy Mózes Elméleti Líceum diákjai (a műsort betanította dr. Rancz Teréz, Nagy Babos Tamás és Pakó László), ezután koszorúznak a Hősök emlékművénél. Rossz idő esetén az esti műsort a Vigadóban tartják meg.

A kovásznai MPP szervezésében szerdán 17.30-tól a központi parkban állított 56-os emlékműnél tisztelegnek a forradalom hősei előtt a fürdővárosban. Közreműködnek a történelmi egyházak képviselői, Szabó Levente MPP-s önkormányzati képviselő, a református ifjúsági zenekar, a Kovásznai Ifjúsági Fúvószenekar, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum diákjai és a Havadtőy Sándor Cserkészcsapat.

Baróton 17 órától kezdődik a megemlékezés a Petőfi Sándor utcai 1956-os emlékműnél.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük