Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ukrán elnöki tanácsadó: a krími hidat meg kell semmisíteni

Ukrán elnöki tanácsadó: a krími hidat meg kell semmisíteni Külföld

Az Oroszország szárazföldi részét a Krím félszigettel összekötő hidat meg kell semmisíteni mint legitim katonai célpontot – jelentette ki Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója a The Guardian című brit lapnak adott nyilatkozatában, amelyet az Ukrajinszka Pravda hírportál szerdán szemlézett.

Hirdetés
Hirdetés

A hidat Oroszország építette, miután 2014-ben önkényesen bekebelezte az Ukrajnához tartozó félszigetet.

„Az egy illegális építmény, és a fő útvonala az orosz hadsereg ellátásának a Krímben. Az ilyen létesítményeket meg kell semmisíteni” – szögezte le Podoljak.

A tisztségviselő előrejelzése szerint a következő két-három hónapban „újabb eseményekre”, például robbantásokra lehet számítani a félszigeten. Emellett kiemelte, hogy Ukrajnának további rakéta-sorozatvető rendszerekre van szüksége.

Megjegyezte, hogy az ukrán ellentámadás egészen másképp működik, mint az orosz.

„Úgy tűnik, Oroszország mindenkit megtanított arra, hogy az ellentámadáshoz hatalmas mennyiségű élőerő kell, mint egy óriási ököl, és csak egy irányba kell haladni. Mi viszont nem alkalmazzuk a múlt század ’60-70-es éveinek taktikáját” – fogalmazott Podoljak.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. augusztus 18., 13:05
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Meg lehet probalni ezt a hidat folrobbantani, de akkor a hid robbanasa utan ugy 24 oraval Kiev es vele egyutt a fel Ukrajna is porra es hamuva fog valni ! Erre merget vehet Podoljak es Zelensky is !

  • User
   Dátum: 2022. augusztus 18., 22:06
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Ezt már próbálták az oroszok és beletörött a bicskájuk. Csak akkor sikerülne, ha általános mozgósítást rendelnek el vagy ha nukleáris fegyvert vetnek be. Remélem annál több eszük van és az utóbbira nem kerül sor.