Felhívás!

Újsághirdetésben keresnek hóhért Srí Lankán

Újsághirdetésben keresnek hóhért Srí Lankán Külföld

Hóhért kereső álláshirdetés jelent meg a Srí Lanka-i lapokban az után, hogy, a halálbüntetések végrehajtására 43 éve moratóriumot hirdető dél-ázsiai szigetországban rövidesen újra bevezetik a drogbűnözők kivégzését.

Az újralétesülő hivatás betöltésére 18 és 45 év közötti, „kiváló erkölcsű” és „mentálisan is teherbíró” Srí Lanka-i férfiakat keresnek a hatóságok. Az állásinterjúkat a jövő hónapban tartják, és ketten reménykedhetnek abban, hogy elnyerik a 36 400 rúpiás (57,5 ezer forintos) fizetéssel járó munkát.

Maitripala Sziriszena Srí Lanka-i elnök azután jelentette be a drogbűnözők kivégzésének két hónapon belüli ismételt bevezetését, hogy januárban a Fülöp-szigetekre látogatott és az egész világ számára követendő példaként dicsérte Rodrigo Duterte ottani elnök kíméletlen leszámolását a drogbűncselekmények elkövetőivel. A Fülöp-szigeteken feltételezett drogcsempészek és -dílerek ezreit ölték meg mindenféle bírósági eljárás nélkül Duterte hatalomra kerülése óta.

Srí Lankán utoljára 1976-ban hajtottak végre halálbüntetést, amelynek módja akkor akasztás volt. Az Indiai-óceánban fekvő szigetország börtöneiben jelenleg 1299 halálraítélt van, köztük 48 drogbűnöző.

Srí Lankán az utóbbi időben feltűnően nagy kábítószer-szállítmányokat foglalnak le.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. február 15., 11:51
    ÉRTÉKELÉS: 7

    57.000 forintos fizetesert a labujjkajat nem szoritanam ossze patentfogoval egy embernek,nemhogy az eletet elvegyem. Ugy latszik vannak meg Romanianal is rosszabb fizetesek a vilagban.No nem kell ujjongani,nem Europaban,hanem Azsiaban es Afrikaban. Egyebkent azok akik droggal kereskednek,masok eletet es csaladjat teve ezzel tonkre,nagyon is megerdemlik a halalbuntetest.Es ugyancsak halallal kene buntetni az emberkereskedoket ,a szervkereskedoket es a gyilkosokat (meg a titkosszolgalatok es a maffia profi bergyilkosait is !).