A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Újsághirdetésben keresnek hóhért Srí Lankán

Újsághirdetésben keresnek hóhért Srí Lankán Külföld

Hóhért kereső álláshirdetés jelent meg a Srí Lanka-i lapokban az után, hogy, a halálbüntetések végrehajtására 43 éve moratóriumot hirdető dél-ázsiai szigetországban rövidesen újra bevezetik a drogbűnözők kivégzését.

Az újralétesülő hivatás betöltésére 18 és 45 év közötti, „kiváló erkölcsű” és „mentálisan is teherbíró” Srí Lanka-i férfiakat keresnek a hatóságok. Az állásinterjúkat a jövő hónapban tartják, és ketten reménykedhetnek abban, hogy elnyerik a 36 400 rúpiás (57,5 ezer forintos) fizetéssel járó munkát.

Maitripala Sziriszena Srí Lanka-i elnök azután jelentette be a drogbűnözők kivégzésének két hónapon belüli ismételt bevezetését, hogy januárban a Fülöp-szigetekre látogatott és az egész világ számára követendő példaként dicsérte Rodrigo Duterte ottani elnök kíméletlen leszámolását a drogbűncselekmények elkövetőivel. A Fülöp-szigeteken feltételezett drogcsempészek és -dílerek ezreit ölték meg mindenféle bírósági eljárás nélkül Duterte hatalomra kerülése óta.

Srí Lankán utoljára 1976-ban hajtottak végre halálbüntetést, amelynek módja akkor akasztás volt. Az Indiai-óceánban fekvő szigetország börtöneiben jelenleg 1299 halálraítélt van, köztük 48 drogbűnöző.

Srí Lankán az utóbbi időben feltűnően nagy kábítószer-szállítmányokat foglalnak le.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. február 15., 11:51
    ÉRTÉKELÉS: 7

    57.000 forintos fizetesert a labujjkajat nem szoritanam ossze patentfogoval egy embernek,nemhogy az eletet elvegyem. Ugy latszik vannak meg Romanianal is rosszabb fizetesek a vilagban.No nem kell ujjongani,nem Europaban,hanem Azsiaban es Afrikaban. Egyebkent azok akik droggal kereskednek,masok eletet es csaladjat teve ezzel tonkre,nagyon is megerdemlik a halalbuntetest.Es ugyancsak halallal kene buntetni az emberkereskedoket ,a szervkereskedoket es a gyilkosokat (meg a titkosszolgalatok es a maffia profi bergyilkosait is !).