Hirdetés
Hirdetés

Tűzből mentette ki gazdáját a beszélő papagáj

Tűzből mentette ki gazdáját a beszélő papagáj Külföld

Egy queenslandi férfi úgy élte túl a kedd éjjeli tüzet, mely romba döntötte az otthonát, hogy papagája a nevét kiabálva felébresztette.

Hirdetés
Hirdetés

Anton Nguyen aludt, amikor tűz ütött ki brisbane-i otthonában – írták a helyi lapok. Papagája, Eric addig kiáltozta, hogy “Anton, Anton”, amíg gazdája fel nem ébredt.

Nguyen így nyilatkozott a Nine Newsnak: “Eric rikácsolására ébredtem, kis füstszagot éreztem. Fölkaptam a madarat, kinyitottam az ajtót, és a ház hátsó részében megláttam a lángokat.”

A tűzoltók szerda hajnali 2.30 órakor érkeztek a lángokban álló házhoz. Sikerült eloltaniuk a tüzet, mielőtt a szomszéd épületekre is átterjedt volna, ám Nguyen faháza odaveszett.

“Működtek a házban a füstjelzők, de a madár őket is megelőzte” – mondta el az ABC televízió adásában a helyi tűzoltóság vezetője. A tűz okát még vizsgálják.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. november 5., 9:01
    ÉRTÉKELÉS: 10

    Es meg mondjak ,hogy sokan egy allatot tobbre neznek mint egy embert.Hat ime a pelda!Vannak allatok amelyek kierdemlik a kituntetest,csak gondoljunk a mento kutyakra vagy barmilyen mas allatra amelyik esetleg nincs is kikepezve de az osztonei beindulnak veszhelyzet eseten.Es miert ne szeretnok oket hiszen Isten teremtmenyei ok is mint mi,feltetel nelkul szeretnek minket,ragaszkodok,halasak,odaadok….lehetne sorolni jo vagy rossz tulajdonsagaikat mint ahogy nekunk embereknek is.