Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Trump első amerikai elnökként lépett észak-koreai területre

Trump első amerikai elnökként lépett észak-koreai területre Külföld

A Koreai-félszigetet kettéválasztó demilitarizált övezetben találkozott és kezet fogott egymással Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető, ezt követően Trump első amerikai elnökként észak-koreai területre lépett.

Hirdetés
Hirdetés

„Nagy nap ez a világ számára. Azt jelenti, hogy véget vetünk a múltbeli ellenségeskedésnek, és megpróbálunk új jövőt teremteni” – jelentette ki Trump a helyszínen újságíróknak. Arra a kérdésre, meghívja-e Kim Dzsongunt a Fehér Házba, azt felelte: „Akár azonnal”.

Az észak-koreai vezető újságíróknak reményét fejezte ki, hogy Trump átlépése észak-koreai területre – amelyet bátor lépésnek nevezett – javítani fogja a két ország kapcsolatát: „Magunk mögött hagyjuk a múltat és a jövőt építjük”. Hozzátette azt is, megtiszteltetésnek venné, ha Trump ellátogatna Phenjanba.

Maga Trump a történelmi sétán nagyszerű barátságnak nevezte a közte és Kim Dzsongrn között lévő kapcsolatot. A két vezető a kézfogás után az övezet dél-koreai oldalán zárt ajtók mögött is  megbeszélést folytatott egymással.

Washington és Phenjan újrakezdi az észak-koreai nukleáris leszerelést célzó tárgyalásokat 

Washington és Phenjan újrakezdi az észak-koreai nukleáris leszerelést célzó tárgyalásokat – jelentette be Donald Trump.

Trump a Kim Dzsongunnal zárt ajtók mögött folytatott csaknem egy órás találkozója után újságíróknak hozzátette, reméli, hogy a felek átfogó megoldásra jutnak a kérdésben. „Nem az számít, mennyi idő alatt csináljuk, csak az, hogy jól csináljuk” – szögezte le az amerikai elnök.

Trump szombat este érkezett Dél-Koreába, a G20-országcsoport oszakai találkozója után, ahol megbeszéléseket folytatott Mun Dzse In dél-koreai államfővel.

Az amerikai elnök a hónap folyamán korábban már bejelentette, hogy levelet kapott Kim Dzsonguntól, aminek a tartalmát „csodálatosnak” és „meleg hangúnak” nevezte, bár a részleteiről nem számolt be. Ugyanekkor kifejtette: arra számít, „valami pozitív” dolog történik majd Washington és Phenjan viszonyában. A két ország kapcsolatát „nagyszerűnek” minősítette.

Tavaly találkoztak először

Trump tavaly júniusban Szingapúrban találkozott először Kim Dzsongunnal, és több vitás kérdésben született megegyezés, köztük a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítéséről.

Februárban a vietnami Hanoiban tartott második csúcstalálkozó nem hozott kézzelfogható eredményt.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. július 1., 8:25
  ÉRTÉKELÉS: -5

  A semleges zónába mert csak bemenni?!?!😁
  Félt a ferdeszeműektől?!
  Koreában biztos a kretén Kim bejelentette, h Amerika megadta magát! Korea a világ ura lett….

 • User
  Dátum: 2019. július 1., 14:56
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Erre lehetett szamitani, hiszen most kb. olyan 1 eve korul folkerult a Youtube-ra egy Eszak-Korearol szolo, angol nyelvu dokumentumfilm (a cimet szajnos elfelejtettem), melyben bemutattak az uj Phenjant, hogy milyet fejlodott az Eszak-Korea-i fovaros Kim Jongun uralkodasa alatt, es ugyanebben a dokumentumfilmben az is bemutattak, hogy Kim Jongun egy olyan udulovarost epittet a tengerparton, mely le fogja pipalni Monte Carlot de meg Las Vegast is. Azsia Monte Carlojakent neveztek ezt az uj varost a filmben. En mar a film megnezese utan gondoltam, hogy ezekben a dolgokban valamelyik nyugati kapitalista orszag keze, no meg penze kell, hogy benne legyen. Most mar biztos ,hogy az egyik (ha esetleg tobben volnanak) ilyen orszag, nem mas, mint az Egyesult Allamok .

 • User
  Dátum: 2019. július 2., 11:28
  ÉRTÉKELÉS: 6

  úgy néz ő ki mint aki annyira remegne?minek kell hűlyeségeket írni…a -5 sokatmondó ,sőt elgondolkodtató lenne ,de ugye a nagy melegre is rálehet fogni.