Felhívás!

Trump azt üzente, senki ne féljen a Covidtól

Trump azt üzente, senki ne féljen a Covidtól Külföld

Helyi idő szerint hétfőn este elhagyhatta a kórházat Donald Trump amerikai elnök, négy nappal azt követően, hogy elővigyázatosságból beszállították, írja a BBC. 

Nagyon jól vagyok! Ne féljetek a Covidtól. Ne hagyjátok, hogy dominálja az életeteket. Sokat fejlődtünk kormányzásunk alatt, sok jó gyógyszerünk van és jelentős a tudásunk. Jobban érzem magam, mint 20 évvel ezelőtt – írta. 

A Fehér Házban többen is elkapták a fertőzést, eddig legkevesebb 12 emberről derült ki Trump köréből, hogy megbetegedtek.

Sean Conley, a Fehér Ház orvosa azt mondta, hogy Trumpnak még gyógyszert kell szednie.

Az orvosok újságírói kérdésekre sem kívánták részletezni a terápiát, s nem kívántak reagálni arra sem, hogy melyik gyógyszert miért, vagy miért nem adják az elnöknek.

Conley közölte: Trump szervezete pénteken kicsit dehidratált volt, de ezt azonnal orvosolták. Az elnök soha nem panaszkodott izomfájdalmakra, és a lázát is sikerült hamar lenyomni, 72 óránál tovább nem kapott lázcsillapítót, nincsenek neurológiai problémái. Két alkalommal kapott oxigént.

Arra a kérdésre, hogy kampányolhat-e az elnök, Conley azt válaszolta: elvileg igen.

Fia szerint az elmúlt 24 órában Trump őrültségeket csinált, legfőképp az nem tetszett neki, hogy elment autózni, miközben karanténban kellett volna lennie. Donald Trump Jr. szeretett volna közbeavatkozni, de végül egyedül nem ment szembe az apjával.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások