Felhívás!

Több száz férfi erőszakolhatott meg egy 16 éves indiai lányt

Több száz férfi erőszakolhatott meg egy 16 éves indiai lányt Külföld

Legkevesebb hét férfit őrizetbe vettek India nyugati részén, miután egy 16 éves lány azt állította, több százan erőszakolták meg több százszor az utóbbi években. Az eset ismét rávilágít az ország nemi erőszakkal kapcsolatos problémáira, írja a CNN nyomán a 24.hu.

India Gyermekjóléti Bizottsága november 11-i közleményében azt írta, a hajléktalan lányt elmondása szerint 400 férfi erőszakolta meg Mahárástra államban. Feljelentésében két rendőrt név szerint is említett.

A gyermek egy buszmegállóban koldult, amikor három férfi magával vitte és szexmunkára kényszerítette.

Ugyan az elkövetők számát nehéz lesz pontosan meghatározni, a lány 25 feltételezett elkövetőt be tud azonosítani. Állítólag a lány már korábban is a hatóságokhoz fordult, de a rendőrség nem rögzítette a feljelentését.

Azért vált hajléktalanná, mert már az apja is megerőszakolta, ezért inkább elszökött otthonról.

Yogita Bhayana nőjogi aktivista arról beszélt, ez a történelem legtragikusabb ügye. “A lányt megkínozták minden egyes nap. Határozott fellépést követelünk a tettesekkel szemben” – magyarázta.

A hivatalos statisztikák szerint Indiában csak 2020-ban 28 ezer nemi erőszak történt, azaz átlagban 18 percenként egy. Szakértők szerint viszont a szám jóval magasabb lehet, mert az áldozatok félelmükben nem merik jelenteni az eseteket.

(24.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások