Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több európai országban megkezdik mától a járványügyi intézkedések lazítását

Több európai országban megkezdik mától a járványügyi intézkedések lazítását Külföld

Több európai országban megkezdik hétfőtől a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások lazítását. Az elszigetelési intézkedések fokozatos megszüntetését a vírus terjedésének lassulása és a magas tesztelési kapacitás teszi lehetővé, amely segítségével gyorsan azonosítani tudják a fertőzöttek kontaktjait.

Hirdetés
Hirdetés

Hétfőtől Németországban kinyithatnak a kisebb boltok, és visszatérhetnek az iskolákba a végzős évfolyamok. A berlini hatóságok múlt héten közölték, hogy jelentősen csökkent a vírus terjedése, a járvány kezelhetővé vállt, azonban figyelmeztették a lakosságot, hogy továbbra is figyelmesek kell lenniük egy esetleges második hullám elkerülése érdekében.

Lengyelországban megnyitják a sétányokat, parkokat és erdőket, Norvégiában pedig az óvodák is kinyitnak a gyerekek számára.

Csehország újra engedélyezi a szabadtéri piacok működését, Albániában megkezdi a munkát a bányászat és az olajipar.

Az egyik legszigorúbb korlátozásokat bevezető Spanyolország, illetve Franciaország is úgy döntött, hogy néhány héttel elhalasztják a korlátozások enyhítését. Spanyolországban azonban jövő héttől megengedik, hogy a gyerekek kimenjenek a szabadba.

Ha Európán kívülre tekintünk, India egyes részein szintén hétfőtől csökkentik a szigorú korlátozásokat. A mezőgazdaságban dolgozók, a közalkalmazottak, és a banki ügyintézők újrakezdhetik a tevékenységet, illetve a teherszállítás egyes formáit is engedélyezik.

Jó hírek érkeznek Új-Zélandról is, ahol jövő héttől kezdődően a legmagasabb 4-es szintről 3-asra csökkentik a korlátozások szintjét. A vállalatok ismét fogadhatják alkalmazottaikat, az iskolák pedig megkezdhetik a felkészülést az oktatás folytatására.

Folytatódik a pozitív tendencia Kínában is, Pekingben eddig 73 turisztikai látványosságot nyitottak meg, többek között a Nagy Fal egyes részeit is.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások