Hirdetés
Hirdetés

Szökőár csapott le Indonéziára

Szökőár csapott le Indonéziára Külföld
A Richter-skála szerinti 7,7-es erősségű földrengés rázta meg Indonézia partjait, majd egy két méter magas szökőár csapott le Palu városára. Áldozatokról egyelőre nincs információ.
 
A földrengés fészke a felszínhez közel, mindösszesen 10 kilométer mélyen volt, Donggala városától mintegy 50 kilométerre északnyugati irányban. Az amerikai földtani intézet nem sokkal később 5,8 erősségű földmozgást is jelzett a térségben. Áldozatokról egyelőre nincs hír.
 
Pár órával korábban 6,1 erősségű földrengés volt ugyanott, amely egy embert megölt, tíz másikat megsebesített, és több tucat épületben okozott károkat.
 
“Az 1,5-2 méteres szökőár visszahúzódott. A helyzet kaotikus, az emberek az utcán szaladgálnak, épületek dőltek össze. Egy hajót partra sodort az ár” – nyilatkozta Dwikorita Karnawati, az indonéz meteorológiai szolgálat elnöke.
 

A hozzávetőleg 17 ezer szigetből álló Indonézia a mintegy 40 ezer kilométer hosszú, úgynevezett csendes-óceáni tűzgyűrű mentén fekszik, ahol az átlagosnál sokkal több a földrengés és a vulkánkitörés.

Legutóbb augusztusban pusztítottak sorozatos földrengések az indonéz Lombok és Szumbawa szigeteken, a halálos áldozatok száma meghaladta az ötszázat.

(MTI, Hotnews)
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük