Felhívás!

Szijjártó: Magyarországnak is fontosak Románia környezetvédelmi sikerei

Szijjártó: Magyarországnak is fontosak Románia környezetvédelmi sikerei Külföld

Magyarország számára is jó hír, hogy Tánczos Barna, Románia környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti minisztere komoly eredményeket ért el, amióta átvette a tárca vezetését – közölte a magyar külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Facebook-oldalán, miután hivatalában fogadta Tánczos Barnát.

Szijjártó Péter bejegyzése szerint a környezet szennyezése nem áll meg az államhatárokon, ezért minél eredményesebb Románia a környezetvédelem területén, annál jobb Magyarországnak is.

Évente visszatérő problémát jelent a Tisza szennyezése, amelyet legnagyobb részben a műanyagpalackok okoznak – írta, kiemelve: jó hír, hogy a román minisztérium elkészítette azt a törvényt, amely a PET-palackok visszaváltását ösztönzi, mert így kevesebb műanyag jut majd a folyókba és az árterekbe.

A miniszter szintén jó hírnek nevezte, hogy Romániában növelik a bányákból eredő vízfolyások tisztításához szükséges kapacitásokat, mert ez ugyancsak fontos előrelépés a közös környezetvédelmi erőfeszítésekben.

Az év második felében ülésezik majd a környezetvédelmi és a vízgazdálkodási vegyes bizottság, ahol újabb közös intézkedéseket dolgoznak ki a közös folyóvizek megvédésére – tette hozzá.

Szijjártó Péter közölte: Magyarország és Románia egyaránt jól teljesít a klímaváltozás elleni küzdelemben. Véleménye szerint a siker egyik kulcsa, hogy mindkét ország ésszerű energiapolitikát folytat, ezért továbbra is közös érdek, hogy az EU-s szabályozások ne diszkriminálják a földgáz és a nukleáris energia alkalmazását.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. június 13., 15:02
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Meg csak torvenytervezet van, eletbe kell lepjen ( az automatakat fel kell szereleni), az automatak majd csak az uj palackokat nyelik el. Itt a megyeben valamilyen szinten mukodik a szelektiv hulladek gyujtes, de ez meg kicsi cipoben jar. A pilepalackok melett meg sok minden van, minden egyszerhasznalatos muanyag targy: evoeszkozok, poharak, fullpiszkalok, a pekaruk csomagolasa, minden fajta csomagolas, autokhoz kulombozo folyadekot tarolo palackok, stb. Ne is beszeljunk hogy menyi gazt, fat tuzelunk el mert az epuletek nincsenek megfeleloen szigetelve. Es hol vannak a vegyianyagok nem megfelelo lebontasa, a sok fogamzasgatlo, gyogyszer egy resze a folyokban kot ki miutan tavozik az emberi szervezetbol. Sajnos a bolygonk regeneralo kepesege is veges, es lassan- lassan az emberiseg is megfoja taapasztalni ezt.