Felhívás!

Szélsőséges időjárás tombol Európában

Szélsőséges időjárás tombol Európában Külföld

Ítéletidő, heves esőzések, árvizek és forróság – ez jellemzi Európa időjárását. 

Ítéletidő tombolt Ausztriában. Tirolban, Karintiában, és Salzburg környékén viharos erejű szél, és hatalmas mennyiségű csapadék okozott sárcsuszamlásokat. A Gschnitz városát átszelő folyó akkorára duzzadt, hogy már a part menti lakóépületek is veszélybe kerültek.

Narancs riasztás van érvényben Olaszország középső és északi részeinek egyes régióiban is az extrém időjárás miatt. Az orkánszerű széllel kísért heves esőzések 4 ember halálát okozták. Egy toszkániai kempingben a vihar kicsavart egy fát, ami rázuhant egy sátorra. Egy 14 és egy 3 éves kislány halt meg a tragédiában.

Míg Olaszország északi részen az árvíz, addig délen a tűz pusztít. Szicíliában a sirokkó szél, és a szélsőségesen magas hőmérséklet okozott kiterjedt bozóttüzeket.

4 tűzoltó repülőgépet és két helikoptert is bevetettek Görögországban, amikor a lángok megközelítették az Athéntól 120 kilométerre fekvő bronzkori régészeti lelőhelyet, Mükénét.

Spanyolországban 10 ezer hektáron égett a bozót. 500 tűzoltó és katona vett részt az oltásban. 3200 lakost kellett evakuálni. Az emberek többsége, csak 4 nap után, hétfőn térhetett vissza az otthonába.

(euronews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.