Felhívás!

Svájc is korlátozza a Romániából érkezők beutazását

Svájc is korlátozza a Romániából érkezők beutazását Külföld

Augusztus 8-ától Svájc is korlátozza a Romániából érkezők beutazását – derül ki a román külügyminisztérium szerdai közleményéből.

A tájékoztatás szerint a svájci hatóságok Romániát is felvették a fokozott járványügyi kockázatot jelentő országok listájára, ezért mindenkinek, aki Románia területéről érkezik Svájcba, 10 napra karanténba (lakhelyi elkülönítésbe) kell vonulnia. A karanténba vonulóknak az országba való belépésüktől számított két napon belül kötelességük felvenni a kapcsolatot az illetékes kanton hatóságaival, és követniük kell annak utasításait.

A szabályozás szerint a karanténidőszak nem szakítható meg negatív koronavírusteszt esetén. Az intézkedések be nem tartása 10 ezer svájci frankig terjedő bírságot vonhat maga után.

A karanténkötelezettség alól mentesülnek azok a tünetmentes személyek, akik: áru- vagy személyszállítás okán tartózkodtak magas járványügyi kockázatot jelentő országban; akik csak átutaznak Svájcon; akik csak átutaztak Románián vagy más magas járványügyi kockázatot jelentő országon, kevesebb mint 24 órát töltve ott; a svájci egészségügyi rendszerben és/vagy közbiztonsági és rendvédelmi rendszerben dolgozók; akik munkaügyben vagy egészségügyi okból utaznak Svájcba.

Az új intézkedésről a berna.mae.ro/ és a www.bag.admin.ch. oldalon olvasható bővebb tájékoztatás.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.