Felhívás!

Sem román, sem magyar katonák nem sérültek meg az iraki támadásokban

Sem román, sem magyar katonák nem sérültek meg az iraki támadásokban Külföld

Az Irakban kiképzési és tanácsadási missziókban részt vevő román katonákat nem érintették az Irán által amerikai katonai bázisok ellen intézett rakétatámadások – közölte szerdán Nicolae Ciucă védelmi miniszter.

Facebook-bejegyzésében a tárcavezető azt is leszögezi, folyamatosan tartja a kapcsolatot a román katonákkal, Románia partnereivel és szövetségeseivel együtt figyelemmel követik az ottani biztonsági helyzetet. A katonák áthelyezésére a kontingenciatervekbe foglaltaknak megfelelően kerül sor – teszi hozzá.

A magyar Honvédelmi Minisztérium szerda reggeli közleménye szerint a támadások következtében nem sérült meg magyar katona. A közlemény szerint a honvédek biztonsága érdekében a Magyar Honvédség megtette a szükséges intézkedéseket.

Irán több mint egy tucat ballisztikus rakétát lőtt ki szerda hajnalban az amerikai erők által használt két iraki támaszpontra – az Ain al-Aszad bázis mellett támadást intéztek az iraki Kurdisztánban lévő erbíli támaszpontra is -, hogy megtorolja azt, hogy az amerikai Bagdadban meggyilkolták Kászim Szulejmáni tábornokot, a Forradalmi Gárdához tartozó al-Kudsz különleges egység parancsnokát.

(Agerpres/MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.