Felhívás!

Rohamosan emelkedik Kínában a halottak és betegek száma

Rohamosan emelkedik Kínában a halottak és betegek száma Külföld

Rohamosan emelkedik Kínában a koronavírus halottainak és válságos állapotú betegeinek száma. Vasárnap estére már nyolcvanan haltak bele a betegségbe, reggel még 56 volt a ragály halottainak száma.

A koronavírus okozta járvány terjedésének fékezése végett Kínában hétfőn meghosszabbították három nappal – egészen vasárnapig – a holdújévi szünetet.

Az egészségügyi miniszter közlése szerint a vírus egyre hevesebben terjed. A Nemzeti Egészségügyi Bizottság legfrissebb adatai szerint 24 óra alatt 769 beteg esetében bizonyosodott be, hogy koronavírussal fertőződött, számuk így már 2744-re nőtt.

Ugyancsak rohamosan emelkedik a ragály halottainak és válságos állapotú betegeinek száma. Vasárnap estére már nyolcvanan haltak bele a kórba, reggel még 56 volt az elhunytak száma. A betegek közül – ugyancsak vasárnap esti adat – 461 állapota vált válságossá, reggel még 324 volt a számuk.

Mindeközben több mint megkétszereződött, már csaknem hatezerre emelkedett a járvány fertőzésgyanús eseteinek száma a bő fél nappal korábbi 2684-ről. A kínai kormány hétfői közlése szerint öt koravírusos beteg van Hongkongban, kettő pedig Makaón.

Szórványos eseteket jelentettek Thaiföldről, Tajvanról, Vietnamból, Szingapúrból, Malajziából, Nepálból, Franciaországból, az Egyesült Államokból, Kanadából, Ausztráliából.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások