Felhívás!

Rohamkatonát repített Párizs fölött a Vissza a jövőbe légdeszkája

Rohamkatonát repített Párizs fölött a Vissza a jövőbe légdeszkája Külföld

Az úgynevezett repülő katona óránként háromszáz kilométeres sebességre képes légdeszkával repült el a tömeg felett Párizsban, a francia nemzeti ünnepen tartott katonai díszszemlén.

A 40 éves Franky Zapata nagy sebességgel lebegett a világ vezetői – beleértve Emmanuel Macron francia elnököt és Angela Merkel német kancellárt – felett, miközben egy töltetlen puskát forgatott a kezében. Az eddig repülő deszkaként emlegetett eszközt a francia hadseregnek szeretné eladni – írja a The Sun brit lap.

Florence Parly, a fegyveres erők minisztere azt mondta, hogy a deszka különböző alkalmazási módjait – például logisztikai vagy roham – fogják tesztelni. Zapata elismerte, hogy a deszka közös jegyekkel bír a Vissza a jövőbe című filmben látott légdeszkával.

A marseille-i vállalkozó garázsában fejlesztette a turbinás motorral hajtott deszkát, amely óránként 300 kilométeres sebességre és megközelítőleg tízperces repülési időre képes. A Bastille-nap a francia forradalom alatt a Bastille várbörtön 1789-es bevételének állít emléket, melyet minden évben katonai díszszemlével ünnepelnek.

(hirado.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. július 16., 14:48
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Ennek egyaltalan nincs mit orulni, hiszen egy ujabb es modernebb megtorlofegyver, a vilagunkat iranyito hatterhatalom kezeben. No de azert Romaniaban jo volna, hiszen a bejarhatatlan magas hegyvideken elsoosztalyu fegyver volna az erdotolvajok ellen !