Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Robotpincér szolgálja ki a vendégeket egy dél-koreai kávézóban

Robotpincér szolgálja ki a vendégeket egy dél-koreai kávézóban Külföld

Robotbarista veszi fel a rendeléseket, készíti el a kávékat és szolgálja fel az italokat a dél-koreai Tedzson egyik kávézójában, hogy megkönnyítse a vendégek számára a távolságtartási előírások betartását. A robot a Vision Semicon nevű cég és egy állami kézben lévő tudományos intézet közös fejlesztése.

Hirdetés
Hirdetés

„A rendszerünk a rendelésfelvételtől egészen a felszolgálásig teljesen önműködő, nem igényel emberi beavatkozást” – mondta Lee Dong-bae, a Vision Semicon kutatási igazgatója.

Hozzátette: „az asztalokat elszórtan helyezték el, hogy szabad mozgást biztosítsanak a robotoknak, ami illeszkedik is az érintésmentességet és távolságtartást célzó előírásokhoz”.

A rendszer, amelyet egy kávékészítő robotkar és egy kiszolgáló egység alkot, 60 különböző kávétípust tud elkészíteni. Egy hatfős rendelést mindössze hét perc alatt teljesít. A forró italokat az asztalhoz viszi a vendégeknek.

A rendszer képes kommunikálni, adatokat továbbítani más készülékeknek és egy önvezető technológia révén kalkulálja ki, hogy melyik útvonal a legkedvezőbb számára.

A gyártók idén legkevesebb harminc kávézót akarnak ellátni robotokkal.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük