Felhívás!

Összekeverték egy vonatbaleset áldozatát és túlélőjét Magyarországon

Összekeverték egy vonatbaleset áldozatát és túlélőjét Magyarországon Külföld

Négy fiatal – három férfi és egy nő – halt meg január 1-jén délelőtt a magyarországi Tapolca és Kisapáti közötti vasúti átjáróban, amikor az autó, amelyben utaztak, vonattal ütközött. A kocsi ötödik utasa, egy fiatal nő túlélte a balesetet, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

A baleset helyszínén a hatóságok felvették az elhunytak és a túlélő adatait, ám úgy tűnik, hogy az azonosításukkor tévedés történt. A Sümegi Szó ugyanis kedd délelőtt arról számolt be, hogy egészen hétfő késő estig az elhunyt fiatal nő szülei úgy tudták: az ő lányuk fekszik kórházban, míg a túlélő családja abban a hitben volt, hogy a gyereke elhunyt, holott ennek az ellenkezője igaz.

A Blikk megtalálta a túlélő nő, Sz. Melani édesanyjának erről szóló Facebook-bejegyzését, amely szerint hétfő este rendőrnyomozók keresték meg őket „és közölték, hogy az elhunytak azonosításakor tévedés történt, és nem a gyermekem, Melani halt meg! Őt jelenleg a szombathelyi kórházban kezelik!”

Mindez azt is jelenti, hogy az egyik érintett család két gyereke halt meg a balesetben, a valóban elhunyt fiatal nő ugyanis az autót vezető férfi húga volt.

A rendőrség kedd délelőtt közleményt adott ki az ügyben, amelyben azt írták, hogy „a sajtóban és a közösségi médiában tévesen jelent meg az a hír, hogy a négy elhunyt egyike Sz. M. csabrendeki lakos. Ezzel szemben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon folyamatban lévő büntetőeljárásban eddig végrehajtott vizsgálatok alapján megállapítható, hogy a baleset egyetlen túlélője Sz. M., akit jelenleg is kórházban ápolnak”. Arra nem tértek ki, hogy ezt mikor közölték az érintett családokkal.

A tragikus baleset másnapján gyásznapot tartottak Tapolcán, a település polgármestere pedig bejelentette: kezdeményezi a MÁV-nál, hogy a vasúti átjáróba sorompót helyezzenek ki, mert több baleset is történt már ott.

(HVG)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások