Felhívás!

Németországban látványosan alacsony a járvány halálozási aránya – mit csinálnak jól?

Németországban látványosan alacsony a járvány halálozási aránya – mit csinálnak jól? Külföld

Hiába fertőződtek meg 37 ezren az új koronavírussal Németországban, a halálos esetek számát még mindig aránylag alacsonyan tudják tartani – jelenleg 206-ról tudunk. Ez nagyjából 0,5 százalékos halálozási arányt jelen, ami sokkal alacsonyabb, mint hupeji 3,8, vagy a jelenlegi olasz 10 százalék.

A LiveScience elemzése szerint ez azért van, mert a németek hamar megkezdték a tesztelést, és a kezdetek óta nagyon alaposan felderítik, hogy kit fertőzhetett meg egy beteg. Reindhard Busse, a Berlini Műszaki Egyetem egészségügy-tanszékének vezetője is arra vezeti vissza az alacsony halálozási arányt, hogy már akkor elkezdték drasztikus lépésekkel megszüntetni a tovább fertőzés lehetőségét, amikor még aránylag kevés eset volt.

A teszteléssel természetesen nem azt érték el, hogy kevesebben fertőződtek meg – bár ha valakiről hamar kiderül, hogy fertőzött, és karanténba kerül, csökkentik a tovább fertőzés esélyét. Itt az arányon van a hangsúly: ha több fertőzöttről tudnak, és a jelenlegi tendencia szerint kevesebben halnak meg, mint meggyógyulnak, akkor a halálozási arány továbbra is alacsony marad.

Jóval sűrűbben tesztelnek, mint a többi európai országban, és mivel nagyon alaposak voltak az elején, nem csak a súlyos eseteket szűrték ki, hanem felgöngyölítették, kit fertőzhettek tovább a betegek. Ha valakiről kiderült, hogy érintkezett fertőzöttel, azonnal karanténba került, ha volt tünete, ha nem. Így aránylag sikeresen megtörték a fertőzési láncot. Azt is tesztelik koronavírusra, akinek csak kapar a torka. Szakértők szerint éppen emiatt tudják kordában tartani a helyzetet. Több esetük van, mint Franciaországnak, de tizedannyi a halálos áldozatok száma.

(Index)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások