Felhívás!

Nem mindennapi gesztust tett egy kerekesszékes utasért egy francia buszsofőr

Nem mindennapi gesztust tett egy kerekesszékes utasért egy francia buszsofőr Külföld
Mindenkit leszállított autobuszáról a párizsi közszállítási vállalat (RATP) sofőrje, amikor azt látta, hogy az utasok közül senki sem hajlandó egy tapodtat sem arrébb lépni, hogy a megállóban várakozó kerekesszékes férfi felülhessen a járműre.
 
Az eset a francia főváros 17. kerületében történt még október 18-án, ám a közösségi oldalakon azóta is nagy hullámokat ver a hősként ünnepelt sofőr tette. A Huffington Post francia nyelvű oldala részletesen beszámolt a történtekről.
 
A Porte de Clichy buszmegállónál várakozott testvérével a sclerosis multiplexben szenvedő kerekesszékes férfi, amikor az állomásba behúzott az autóbusz. A fogyatékkal élők számára felszerelt emelőszerkezettel is ellátott járműben sokat utaztak, viszont senki sem volt hajlandó segíteni, vagy helyet adni a két új utasnak. A sofőr ekkor leállította az autóbusz motorját és a fülkéből kijőve elkiáltotta magát: „Végállomás. Mindenki szálljon le, a következő autóbusz 5 perc múlva érkezik”. Majd miután az utasok elhagyták a járművet – egyesek közülük háborogva – a buszsofőr odament a fogyatékkal élő férfihez és testvéréhez, elbeszélgetett velük, majd segített nekik felszállni az autóbuszra.
 
Az esetről épp az érintett kerekesszékes férfi számolt be Twitteren, hangsúlyozva, hogy a sofőr emberi gesztusa mennyire jól esett neki. Mint mondta, a járművezetőtől azt is megtudta, hogy családjában nincs fogyatékkal élő személy, viszont ez nem ok arra, hogy bajba jutott embertársain ne próbáljon segíteni.
 
(Maszol/Huffington Post)
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.