Felhívás!

Minden magyar-román határátkelő megnyílik

Minden magyar-román határátkelő megnyílik Külföld

Csütörtök reggel 6 órától a magyar-román határ valamennyi átkelője megnyílik – közölte a magyar rendőrség szerda este honlapján.

Közleményük szerint a Nyugat-Európából, illetve a nyugat-európai úti céllal történő tranzit átutazás továbbra is biztosított mindkét irányban.

A tranzitlehetőségek bővültek a személyautókkal, autóbuszokkal és a kisbuszokkal szállított azon román állampolgárok részére, akik Budapestről repülővel utaznak tovább, vagy Magyarországra érkezik a repülőgépük, és hazautazási céllal közlekednek.

Kitértek arra is, hogy az e célból érkező gépkocsivezetők és utasaik a beutazás során mentesülnek a hatósági házi karantén elrendelése alól. Utazásuk során, Magyarország területén csak az elengedhetetlenül szükséges alkalommal, a kijelölt üzemanyagtöltő állomáson és pihenőhelyen állhatnak meg.

A Liszt Ferenc repülőtérre utasokat szállító gépkocsivezetőnek 24 órán belül a belépés helye szerinti határátkelőhelyen, a tranzitáló autóbuszokkal utazóknak az utazáshoz szükséges legrövidebb időn belül a kijelölt útvonalon el kell hagynia Magyarország területét.

A tranzitutasok beléptetésének feltétele, hogy alávetik magukat egészségügyi vizsgálatnak, koronavírus-fertőzés gyanúja nem állapítható meg, valamint rendelkeznek a schengeni határellenőrzési kódexben előírt beutazási és továbbutazási feltételekkel. Az autóbusz, illetve kisbusz vezetője hitelt érdemlően igazolja menetlevéllel a repülőtérre történő szállítás tényét, a szállított utasok hitelt érdemlően igazolják, hogy rendelkeznek érvényes repülőjeggyel, továbbá azt, hogy a célországba történő belépésük biztosított – áll a rendőrségi közleményben.

A román határrendészet nyomatékosítja, hogy az országba belépők továbbra is járványtani szűrésen esnek át, és hazatértükkor otthoni elkülönítésbe vagy – ha úgy döntenek – intézményes karanténba kell vonulniuk.

FRISSÍTÉS: Peténél és Csanálosnál nem léphetnek az ország területére a nyugatról hazatérő román állampolgárok

A Szatmár megyei Peténél és Csanálosnál nem léphetnek az ország területére a nyugatról hazatérő román állampolgárok – közölte csütörtökön Iulia Stan, a máramarosszigeti határrendészet szóvivője.

Az országos határrendészet szerda késő esti közleményében jelentette be, hogy csütörtök reggel 6 órától tíz átkelőhely üzemel Románia és Magyarország között, köztük a két Szatmár megyei is.

A szóvivő szerint a megszorítást ‘kizárólag’ a magyar hatóságok hozták. E szerint Peténél és Csanálosnál csak a határ mentén dolgozók és a kamionsofőrök kelhetnek át a határon.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
   • User
    Dátum: 2020. május 21., 16:31
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Ehhez kapcsolódik egy komment ami megjelent egy román honlap cikkében Iahannis kirohanása után …ezt írja be egyik a sok hőbörgő után “Nu dăm Ardealul Ungariei că l-am dat deja Germaniei” (Nem adjuk Erdélyt Magyarországnak,mertár odaadtuk Németországnak) .Na ez nyított szemekkel jár, gondoltam.

 • User
  Dátum: 2020. május 22., 14:56
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Szerintem igaza van annak aki úgy tudja, Erdély oda van adva Németországnak. Másképp hogyan lehetne itt az akit vagonszámra exportáltak? Vagy szekus volt, vagy kém, beépítve. Maradhatott.

  • User
   Dátum: 2020. május 22., 21:38
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Hát sajnos így van vagon számra rakják a fákat és még az ember csodálkozik hogy sok a medve ha erdő és akor és még ám embernek al féljen én mondom