Hirdetés
Hirdetés

Miguel, az elektromos angolna világítja a karácsonyfát

Miguel, az elektromos angolna világítja a karácsonyfát Külföld

Az amerikai Tenessee állam víziállatkertjének egyik akváriumában él Miguel, az elektromos angolna. Az állatkertben gondoltak egy nagyot és a víziállat különleges képességeit új célra hasznosították.

Hirdetés
Hirdetés

A Dél-Amerika területén honos elektromos angolna arról nevezetes, hogy áldozatait áramütéssel elkábítja. Az elektromos halak közül a legveszélyesebb faj, akár 500 voltos feszültséget is képes előállítani, de mértek már 800 voltot is az egyik példánynál. Elsősorban az Amazonas és az Orinoco folyókban található.

Miguel akváriumába szenzorokat telepítettek, amely felveszi és hanggá alakítja az állat kisüléseit, de most karácsony előtt a hangszórók mellé egy fenyőfára is rákötötték, így minden alkalommal kigyulladnak a fények, amikor az elektromos angolna izgatott, vagy élelmet keres – írta a CNN.

Az elektromos angolnák két belső szerve közül a Hunter-szerv hatalmas áramütést hoz létre, míg a Sach-szerv csak gyenge elektromos kisülést állít elő. A víziállatkertbe látogatók azt is megtudhatták, hogy rendszertanilag az elektromos angolna közelebb áll a késhalhoz, mint az angolnához.

Miguel aktív életet él a közösségi médiában, tevékenysége itt követhető nyomon.

(hirado.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük