Megharapott egy szerb kamionos egy pénzügyőrt Röszkénél

Megharapott egy szerb kamionos egy pénzügyőrt Röszkénél Külföld

Még július 6-án történt, hogy a röszkei határátkelő kilépő oldalán egy szerb jármű össztömege meghaladta a megengedett 7,5 tonnát. Ezzel pedig megsértette az érvényben lévő kamionstopra vonatkozó rendelkezéseket, írja a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye.

Egy pénzügyőr zászlós felszólította a kamion sofőrjét, hogy kísérje a szabálysértési irodába. A sofőr ezt először megtagadta, majd az osztályvezető jelenlétében szidalmazni kezdte a pénzügyőrt. A sofőr ezután, hogy önkényesen kivonja magát az eljárás alól, elvette az íróasztalon elhelyezett úti okmányok között lévő útlevelét, és megpróbálta elhagyni az irodát elhagyni. Ezt a pénzügyőr persze igyekezett megakadályozni, mire a sofőr dulakodni kezdett a zászlóssal és megharapta a pénzügyőr bal kezének mutatóujját, ezzel vérző, nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott.

Az ügyészség őrizetbe vette, és gyanúsítottként hallgatta ki a sofőrt – aki tényre és bűnösségre kiterjedő beismerő vallomást tett –, majd gyorsított eljárásban, 2019. augusztus 12. napján a Szegedi Járásbíróság elé állította.

A bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki az elkövetőt hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, ezért két év, végrehajtásában négy évi próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés büntetésre ítélte. A járásbíróság – a büntetésre vonatkozó ügyészi indítványnak megfelelően – a nem magyar állampolgár elkövetőt három évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítéletet az eljárás valamennyi szereplője tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

A nyomozó ügyészség legutóbb 4 nappal ezelőtt járt el hasonló gyorsított eljárásban egy török állampolgárságú férfi és fia ellen, akik a röszkei határátkelőn szóváltásba keveredtek egy szintén kilépésre várakozó motorossal, majd dulakodni kezdtek a jogszerűen intézkedő rendőrökkel.

(HVG)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.