Felhívás!

Megérkeztek az első fotók Meghan Markle és Harry herceg kisfiáról

Megérkeztek az első fotók Meghan Markle és Harry herceg kisfiáról Külföld

Ahogy azt Harry herceg hétfői bejelentésében is említette, szerdán végre ő és felesége, Meghan hercegné a világnak is megmutatta elsőszülött gyermekét, aki az Archie Harrison Mountbatten-Windsor nevet viseli.

A pár a Windsori kastélyban fogadta a sajtó jeles képviselőit, ahol csemetéjükkel láthatóan örömteli hangulatban fotózkodtak. Az eseményre a brit sajtó meglepetésére egy amerikai csatorna, a CBS közvetítőjét is meghívta a pár, így Meghan közeli barátai is élőben figyelemmel kísérhették a különleges pillanatokat. A fotózásra azután került sor, hogy a királyi családból elsőként, II. Erzsébet és Fülöp herceg, a királynő férje találkozott dédunokájával a Windsori kastélyban délután.

“Nagyon jó kisbaba, igazán nyugodt. Fatasztikus, igazán csodálatos! Enyém a világ két legcsodálatosabb férfija. Olyan, akár egy álom, fantasztikus volt az elmúlt két nap” – nyilatkozta Meghan. A pici fehér kötött sapkában, és fehér takaróban aludt édesapja karjaiban.

A 3260 gramm súllyal született kisfiú – aki a hetedik a brit trónutódlási sorban – hétfő hajnalban jött a világra, de a sajtót csupán több órás késéssel tájékoztatták az örömhírről. Bár Meghan az előzetes információk szerint otthonszülést tervezett, a Dailymail informátora arról számolt be, hogy Harry herceg még vasárnap észrevétlenül kórházba vitte feleségét. A pár választása végül az amerikai kézben lévő londoni The Portland kórházra esett, ahol korábban Victoria Beckham és Kate Winslet is szült.

A baba az első a mindenkori angol-brit uralkodók egyenes ági leszármazottai közül, aki amerikai állampolgárként jött a világra. Édesanyja ugyanis változatlanul amerikai állampolgár, a hercegi házaspár első gyermeke így automatikusan amerikai–brit kettős állampolgárságú.

Archie Harrison Mountbatten-Windsor, így hívják Meghan hercegné és Harry herceg első gyermekét. A legvalószínűbb tippek között volt a néhai Diana hercegné családneve, a Spencer (ez Amerikában egyébként gyakori keresztnév), az Arthur, az Alexander, a James és a Philip is.

Az Archie név bátrat jelent, míg a Harrison, nem mást, mint Harry fiát, ami ötletes választás a pártól. A pici első keresztneve azért is különleges, mert unokatestvérének, Katalin legidősebb fiának, György hercegnek is ez a beceneve.

A korábbi évtizedekben gyakran heteket kellett várni egy-egy hercegi utód nevének ismertté válására. Károly trónörökösről, II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg elsőszülött fiáról – aki teljes nevén Károly Fülöp Artúr György – például csak születése után egy hónappal, 1948 decemberében, a keresztelőceremónián derült ki, hogy szülei milyen neveket választottak neki.

(hirado.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.