Hirdetés
Hirdetés

Megérkezett a tél Európába

Megérkezett a tél Európába Külföld

Megérkezett az idei tél első hidegebb időszaka Európában. Többek között Lengyelországban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Magyarországon okozott fennakadásokat a havazás.

Lengyelországban a hóviharok fennakadásokat okoztak a közlekedésben és lavinariadót rendeletek el a hegyvidéken.

A Lengyel Meteorológiai Intézet az egész országra figyelmeztetést adott ki, mert a “Brygida” hidegfront sokfelé havazással és erős széllel érkezett. Kopa Kondracka térségében önkéntes hegyimentőknek sikerült kimenteniük három embert, akiket lavina sodort el.

Az Egyesült Királyságban a légi közlekedésben okozott jelentős fennakadásokat a havazás. Több járatot töröltek a Heathrow, Gatwick és Stansted repülőtereken, mert fagyos köd és erős havazás lepte meg Londont és környékét.

Franciaország középső részét először borítja egybefüggő hótakaró az idei télen.

Viharos szél, hóátfúvások és jeges utak okoztak fennakadásokat, baleseteket a közlekedésben Magyarországon is hétfő reggel.

A svájci hegyekben vasárnap este szokatlanul hideget mértek, az ország keleti szélén lévő Buffalora térségében mínusz 27 Celsius-fokig süllyedt a hőmérséklet az 1970 méteres magasságban — jelentette hétfőn a helyi meteorológiai szolgálat.

A hideg időjárás jelentős stresszteszt Európa energetikai infrastruktúrája számára, miután több kormány is figyelmeztetett az elkövetkező téli hónapok lehetséges áramkimaradásaira.

forrás: Euronews/MTI

fotó: Időkép.hu

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük