Felhívás!

Megbeszélést folytatott Budapesten a román és a magyar belügyminiszter

Megbeszélést folytatott Budapesten a román és a magyar belügyminiszter Külföld

Pintér Sándor nemzetbiztonságért felelős magyar miniszterelnök-helyettessel, belügyminiszterrel folytatott megbeszélést csütörtökön Budapesten Carmen Dan román belügyminiszter.

A találkozón – amelyen a román rendőr-főkapitányság és a határrendészet vezetője is részt vett – többek között a kétoldalú együttműködésről, valamint az Európai Unió Igazságügyi és Belügyi Tanácsa (JAI) soron következő üléséről esett szó, tekintve, hogy 2019 első felében Románia tölti be az EU Tanácsának soros elnöki tisztségét.

A kétoldalú együttműködés konkrétumairól tárgyalva a román és a magyar tárcavezető egyaránt hangsúlyozta, hogy mindkét ország állampolgárai kedvezően fogadták a közös közlekedésrendészeti járőrszolgálatot, amelyet idén nyáron kezdeményeztek a közúti balesetek megelőzése érdekében és a határ menti településeken működött.

A Carmen Dan és Pintér Sándor közötti egyeztetés fontos témája volt továbbá a karácsonyi ünnepek előtt várhatóan megnövekvő határforgalom megfelelő kezelése. E tekintetben a magyar belügyminiszter közölte, hogy a 2018. december 15-e és 2019. január 15-e közötti időszakban felfüggesztik a szisztematikus ellenőrzést a Romániával közös határszakaszon, aminek köszönhetően gördülékenyebb lesz majd a határátlépés – mutat még rá a közlemény.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.