Felhívás!

Már nem kötelező a maszk szabadtéren Izraelben

Már nem kötelező a maszk szabadtéren Izraelben Külföld

Szabadtéren már nem kötelező maszkot viselni Izraelben, mert jelentősen visszaesett a koronavírus-fertőzések száma a gyors és sikeres oltási kampánynak köszönhetően.

A kilencmilliós országban eddig több mint 5 és fél millió embert – a lakosság több mint 57 százalékát – oltották be Pfizer/BioNTech vakcinával. A maszkviselés zárt térben továbbra is kötelező. Aki akar, természetesen hordhat maszkot szabadtéren is.

Egy idősebb férfi, Israel Stein szerint, mindenki tegye, amit helyesnek tart. Sétáljon maszk nélkül, ha úgy tetszik, vagy viselje, ha úgy jobb. Akit még nem oltottak be, annak jobb lenne maszkot viselni.

Visszaáll a normál oktatási rend is. Vasárnaptól ismét teljes létszámban tanulhatnak együtt a diákok az iskolák minden évfolyamán. Nem korlátozzák az egy tanteremben együtt leültethető gyerekek számát, de a 12 évesnél idősebb tanulóknak zárt térben továbbra is maszkot kell viselniük.

Az izraeli pedagógusok 81 százaléka már védett a koronavírus ellen (vagy beoltották vagy igazoltan koronavírus-fertőzöttek volt, de azok is visszatérhetnek az iskolákba, akik még nem védettek).

(euronews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.