Felhívás!

Leguánok potyognak az égből Floridában

Leguánok potyognak az égből Floridában Külföld

Nem újdonság, hogy a világszerte érezhető, szokatlanul hideg időjárás az állatvilágot sem kíméli, de Floridában ez egy meglehetősen furcsa módon nyilvánult meg: a lakosok azt vették észre, hogy megmerevedett leguánok fekszenek a járdákon.

A jelenség oka az alacsony hőmérsékletben rejlik. A leguánok normális esetben a fák ágain élnek, növényekkel, bogyókkal és kisebb rovarokkal táplálkoznak, azonban mivel hidegvérű állatok, a testhőmérsékletük az időjáráshoz igazodik. Floridában az elmúlt napokban 3 fokra csökkent a hőmérséklet: ebben a klímában a leguánok olyannyira kihűltek és elmerevedtek, hogy nem tudtak megkapaszkodni az ágakban és leestek a földre.

A szakértők arra figyelmeztették a floridai lakosságot: az állatok, bár halottnak néznek ki, nem azok és a napsütéstől gyorsan rendbe jönnek maguktól is. A legjobb, amit az emberek tehetnek, az az, hogy békén hagyják őket.

Annak, hogy pont egy járókelőre essen egy zuhanó hüllő, relatívre kicsi az esélye, de nem lehet kizárni, így az amerikai meteorológiai szolgálat az időjárás-előrejelzés mellett egy erre vonatkozó figyelmeztetést is kiadott.

(noizz.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.