Felhívás!

Közel huszonötezer gyémánt díszíti a világrekorder gyűrűt

Közel huszonötezer gyémánt díszíti a világrekorder gyűrűt Külföld

Az indiai székhelyű ékszergyártó cég, az SWA Diamonds hivatalosan is Guiness-rekordot döntött, és elnyerte a „legtöbb gyémánt egyetlen gyűrűben elhelyezve” csúcstartó címet. Az ékszerben összesen 24 679 darab ékkő található – írja a CNN. 

A közlemény szerint a csillogó gyűrű súlya 340 gramm, értéke pedig 95 243 dollár, átszámítva közel 40 millió forint.

A gyűrű mind ékköveinek számában, mind alakjában különleges, ugyanis formáját egy gombafajta ihlette, melynek jelentése is jelképes.

„A gomba a halhatatlanságot és a hosszú életet jelképezi” – mondta Abdul Gafur Anadiyan, az SWA Diamonds ügyvezető igazgatója.

A gyűrű bonyolult szerkezetét úgy hozták létre, hogy folyékony aranyat öntöttek egy műanyag formába, így 41 egyedi gombaszirmot formáztak. Ezután minden szirmot kézzel díszítettek  gyémántokkal.

„Egy képzett, független gyémántszakértőkből és ékszerszakértőkből álló csapat vizsgálta meg a gyűrűt” – mondta az ügyvezető.

Mikroszkóp segítségével megszámolták a gyémántokat, értékelték és felmérték a tisztaságukat, a karátot, súlyt és a felhasznált gyémántok típusát. Összesen 24 679 gyémánt került a gyűrűre, ami megdöntötte a Harshit Bansal által 2020-ban felállított korábbi rekordot.

(Hirado.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.