Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Klaus Iohannis neve is felmerült a NATO-főtitkári tisztségre

Klaus Iohannis neve is felmerült a NATO-főtitkári tisztségre Külföld

Klaus Iohannis államfő neve is felmerült Jens Stoltenberg NATO-főtitkár lehetséges utódjaként – írja magát megnevezni nem kívánó forrásra hivatkozva a DPA német hírügynökség.

Hirdetés
Hirdetés

Stoltenberg lehetséges utódai között van Mark Rutte holland, illetve Kaja Kallas észt miniszterelnök, Federica Mogherini, az Európai Unió volt külügyi és biztonságpolitikai főképviselője valamint Theresa May korábbi brit miniszterelnök is.

A német hírügynökség egyébként kiemeli, hogy a NATO-ra az ukrán válság kapcsán jelenleg nagy nyomás nehezedik. Jens Stoltenberg főtitkári mandátuma szeptember végén jár le, a tisztségviselő ezt követően a norvég jegybank elnöke lesz, megbízatása 6 évre szól.

Az észak-atlanti szövetség jelenlegi főtitkára 2000-től 2001-ig, valamint 2005-től 2013-ig a skandináv ország miniszterelnöki posztját is betöltötte, valamint egy ideig a pénzügyi és az energetikai tárcát is vezette.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy ki vetette fel Klaus Iohannis nevét, de nem először történik meg, hogy fontos tisztségviselőt lát benne a nemzetközi sajtó – 2018 márciusában az Európai Bizottság lehetséges elnökeként emlegették.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások