Hirdetés
Hirdetés

Kis híján felfalta a búvárt a bálna

Kis híján felfalta a búvárt a bálna Külföld

Egy mélytengeri búvár éppen Dél-Afrika partjaitól nem messze merült a barátaival, és a szardíniák vonulását filmezte, amikor arra lett figyelmes, hogy a víz sötétedni kezdett alatta. 

Dél-Afrikában évről évre ragadozó halak, emlősök és madarak tömegeit vonzza a nagy szardíniavonulás, mindenki részesedni akar a lakomából. Nagy esemény ez a tudósok és búvárfotósok számára is, hiszen rendkívüli akciójelenetek zajlanak, csodás képeket lehet készíteni a legkülönfélébb fajokról.

Hirdetés
Hirdetés

De veszélyes is. Szabad tüdővel merülnek, és a hihetetlen kavalkádban nem lehet tudni honnan jön egy váratlan ütés, harapás: sok száz kilós, sőt több tonnás ragadozók forgatagában az ember rendkívül törékeny.

Rainer Schimpf, a Dive Expert Tours igazgatója személyesen is megtapasztalhatta, milyen szardínia közé keveredni az éhes, 20 tonnás trópusi bálna orra előtt:

Szegény óriás gyakorlatilag nem tehet róla, vadászmódszere szerint hatalmasra tátott szájjal igyekezett minél több kishalat benyelni, és ahogy az a videón is látszik, azonnal „kiköpte a búvárt”.

Schimpf mindenképpen életre szóló élménnyel gazdagodott amellett, hogy tényelg egy hajszálon múlt az élete. Később azt mondta, hirtelen sötétbe borult minden, erős nyomást érzett a csípőjén. A tüdejét teleszívta levegővel, felkészült, hogy az állat hosszabb merülésre viszi magával…

(24.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük