Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Kilenc európai ország, köztük Románia fogadja be az Ocean Vikingen érkező menedékkérőket

Kilenc európai ország, köztük Románia fogadja be az Ocean Vikingen érkező menedékkérőket Külföld

Kilenc európai ország vállalta, hogy befogadja annak a 234 migránsnak a kétharmadát, akik a dél-franciaországi Toulon hadikikötőjébe hamarosan megérkező Ocean Viking civilszervezeti hajó fedélzetén vannak – jelentette be csütörtök este Gérald Darmanin francia belügyminiszter a TF1 francia kereskedelmi televízió híradójában.

Az SOS Méditerrannée francia humanitárius szervezet által működtetett norvég felségjelzésű hajó kedden távozott a szicíliai vizekről, és pénteken érkezik meg a francia kormány által kijelölt katonai kikötőbe.

A tárcavezető a csütörtöki kormányülést követően közölte: Franciaország csak arra való tekintettel fogadja a hajót, hogy “az olasz hatóságok hagyták az utasokat két hétig hánykódni a tengeren”.

Gérald Darmanin elmondta: Németország több mint nyolcvan embert fogad be, ugyanennyi embert szétosztanak Horvátország, Románia, Bulgária, Litvánia, Málta, Portugália, Luxemburg és Írország között az “európai szolidaritás” nevében, az utasok egyharmada pedig francia településekre kerül.

Csak azok maradhatnak az Európai Unióban, akik “jogosultak menedékre” – hangsúlyozta a miniszter. Megismételte, hogy “azok, akik nem kaphatnak menedéket, egyenesen visszaindulnak a származási országaikba”.

Az Ocean Vikingen utazók között bangladesi, eritreai, szíriai, egyiptomi, pakisztáni, mali, szudáni és guineai állampolgárok vannak – jelezte a francia belügyminisztérium az AFP hírügynökségnek. A forrás elmondta: az érintett országokkal megtörtént a kapcsolatfelvétel azok kitoloncolása érdekében, akik nem jogosultak menedékre.

Gérald Darmanin ismételten “embertelennek” minősítette Olaszország eljárását, amely nem engedélyezte partjainál a mentőhajó kikötését, és jelezte: emiatt Párizs felfüggeszti azt az európai megállapodást, amelynek értelmében egy év alatt 3500 olyan menedékkérő befogadására kötelezte el magát, aki Olaszországban ért partot. Azt is elmondta, hogy Franciaország megerősíti az Olaszországgal közös határa védelmét, e célból ötszáz rendőrt a nap folyamán az olasz határhoz irányítottak.

forrás: MTI

fotó: SOS MEDITERRANEE France/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. november 11., 16:58
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Jó lesz ez es…majd jön Schengen ,addig is itt etetnek,itatnak,altatnak aztán menni Europába gyorsan mert várnak minket tárt karokkal meg plüssmacikkal ,meg ,meg minden jóval…nem is kell dolgozni csak követelőzni .

 • User
  Dátum: 2022. november 14., 13:14
  ÉRTÉKELÉS: 7

  “Az SOS Méditerrannée francia humanitárius szervezet által működtetett norvég felségjelzésű hajó.
  Az Ocean Vikingen utazók között bangladesi, eritreai, szíriai, egyiptomi, pakisztáni, mali, szudáni és guineai állampolgárok vannak – jelezte a francia belügyminisztérium.” Szép gyűjtemény, vajon, hol szedték össze őket? Akár a Francia Idegen Légió szökevényei! Meg volt mondva: “A segélyt kell oda vinni, ahol a baj van, nem a bajba jutott embereket idecsalni!” Méghogy humanitárius szervezet! Az amerikai globalista pénzemberek megbízottjai!