Felhívás!

Kijárási tilalom Európa országaiban

Kijárási tilalom Európa országaiban Külföld

A korábbiaknál szigorúbb intézkedéseket vezet be a belga kormány is vasárnap éjféltől december 13-ig. Két hétre bezárnak a nem létfontosságú üzletek, ezekből csak online lehet rendelni. Nem lesz iskolai oktatás és részben később is megmarad a távoktatás.

— A kormány nem tudja kezelni a járványt. Trumpot kritizáljuk, de nem vagyunk jobbak – mondja egy kereskedő.  Az online boltok elpusztítanak bennünket. Csak nézze meg az Amazon részvényeit, az égben vannak – mondja egy boltos.

Németországban is a részleges lezárás mellett döntöttek. Hétfőtől egy hónapon át zárva kell tartaniuk a vendéglátóhelyeknek és a színházaknak, a kisboltok, az általános iskolák és az óvodák viszont továbbra is nyitva tarthatnak. Egy család legfeljebb egy másik családdal találkozhat és egyszerre legfeljebb tíz ember lehet jelen.

Nagy-Britanniában csütörtöktől csak munka, tanulás, vagy egészségügyi ok miatt hagyhatják el otthonukat az emberek. Bezárnak az éttermek és a pubok, csak elvitelre készíthetnek ételt, az oktatási intézmények viszont nyitva tarthatnak.

—Azt hiszem így akarják csökkentetni a számokat, de a szigorítás a munkahelyekre, iskolákra, egyetemekre nem vonatkozik, így nem érjük el a célt – mondja egy brit nő.

Boris Johnson brit miniszterelnök döntése éles váltás a korábbi hozzáállásához képest, hiszen hosszú ideig nem volt hajlandó szigorítani a lezárásokon.

(euronews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.