Hirdetés
Hirdetés

Kigyógyult a COVID-19-ből a 94 éves holokauszt túlélő

Kigyógyult a COVID-19-ből a 94 éves holokauszt túlélő Külföld

A New York-i Jack Holzberg, aki túlélte a holokausztot, a koronavírussal is elbánt. Hírességként bántak vele, amikor kedden elhagyta a karantént.

Hirdetés
Hirdetés

A New Jersey-i CareOne ápolóközpont munkatársai vörös szőnyeget terítettek a 94 éves Jack elé, és tapssal vidították, miközben elhagyta gondozásukat.

„A tény, hogy még mindig itt van azok után, amin átment, illetve hogy sikerült túlélnie, elképesztő” – mondta Erica Wasserman, a férfi unokája.

Holzberg Lengyelországban volt tinédzser, amikor kitört a második világháború, a holokauszt nagy részét pedig különböző koncentrációs táborokban töltötte. Családjának nagy részét elvesztette a genocídiumban, a háború után az egyetlen életben maradt testvérével New Yorkba emigrált, ahol angolul tanult, és sikeres ruházati üzletet épített ki Manhattanben.

Nagyjából két hete diagnosztizálták nála a COVID-19 betegséget, a Weill Cornell Medicine-ben kezelték – mondta unokája. Körülbelül egy hét után a New Jersey-i ápolóházba vitték, ahol karanténba helyezték.

„Amikor meghallottuk a diagnózist, mindannyian megijedtünk, de csoda történt” – tette hozzá Wasserman.

Gyógyulása után Holzberg visszatért a Queens-i Forest Hillsbe, az otthonába, ahol 68 éves feleségével, Betty-vel él. A párnak két gyermeke, négy unokája és öt dédunokája van. Unokája kiemelte, május hatodikán lesz a 75. évfordulója annak, hogy Holzberg elhagyta a koncentrációs tábort.

(New York Post)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük