Felhívás!

Kegyetlen módszerekkel törik be a szórakoztatásra szánt elefántokat Thaiföldön

Kegyetlen módszerekkel törik be a szórakoztatásra szánt elefántokat Thaiföldön Külföld

Rejtett kamerával készült felvételt tett közzé a World Animal Protection (WAP) állatvédő szervezet, a videón az látható, milyen durva eszközökkel idomítanak egy, a turisták szórakoztatására képzett elefántborjat. A WAP arra szólítja fel az érintetteket, hogy fejezzék be az állatok kínzását.

Mint írják, a felvételen egy kétéves nőstényt erőszakkal választanak el az anyjától. Ezt követően az állatot napokra bezárják egy szűk helyre, az idomítók kötelekkel és láncokkal akadályozzák meg, hogy megszökjön. A borjat egy bikahorognak nevezett, az elefántok idomítására használt, fémkampóban végződő hosszú bottal ütlegelik, hogy megértessék vele az alapvető vezényszavakat. Az ütésektől néha kiserked az állat vére.

Thaiföldön mintegy háromezer idomított elefántot használnak a turizmusban, a hátukra ültetik az embereket, hogy sétára vigyék őket, vagy produkciókat kell a nézőknek bemutatniuk. Az állatvédők régóta tiltakoznak a szórakoztatóipart szolgáló elefántok kínzása ellen.

A WAP nem közölt részleteket arról, hogy hol vették fel a filmet, nehogy a film készítői veszélybe kerüljenek.

A koronavírus-járvány miatt Thaiföldön is leállt a turizmus, ezért elefántok százai tértek haza idomárjaikkal a falvakba, hogy éhen ne haljanak. A következő hetekben azonban az ország a korlátozások lazítására készül, az állatvédők ezért attól tartanak, visszatér az elefántok kínzása is.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. június 25., 22:00
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Sajnos ezt előbe is láttam, szomorú ahogy a hátába, nyakába, ahová tehetik oda vágják azt a szúró szerszámot, tényleg kínozzák. És kicsi elefántot is láttam ki kötve, most már értem miért volt láncra verve.