Felhívás!

Kártékony videó terjed a koronavírusról a közösségi médiában

Kártékony videó terjed a koronavírusról a közösségi médiában Külföld

A Facebook és a YouTube bejelentették, hogy eltávolítottak platformjaikról egy videót, ami alaptalan információkat terjesztett a koronavírusos járvánnyal kapcsolatban.

A 26 perces, Plandemic címen futó, dokumentumfilmnek tűnő felvétel a múlt héten kezdett el vírusszerűen terjedni a közösségi felületeken. Szerepel benne Judy Mikovits aktivista, aki szerint számos elterjedt oltás veszélyes. Mikovits arról beszél a videóban, hogy az arcmaszkok viselése aktiválja valójában az emberekben az új koronavírust – mindezt bármiféle tudományos bizonyíték nélkül jelenti ki – illetve kritizáltja azokat a felszólításokat is, hogy az emberek ne igyanak fertőtlenítőszert.

Mikovits továbbá arról is beszél, hogy a koronavírus valójában egy összeesküvés, a cégek pedig a vakcinán szeretnének majd nyerészkedni. Még meredekebb, hogy szerinte bárki, aki kapott influenza elleni védőoltást, abba egyben beinjekciózták a koronavírust is.

“Mivel azonnali káros hatással bírhat a videó azon állítása, hogy a maszkviselés megbetegít, ezért eltávolítottuk a videót” – közölte a Facebook a döntés kapcsán.

A moderátorok intézkedésének ellenére a platformokon továbbra is terjednek szerkesztett, módosított verziók. A Twitter úgy próbál harcolni a dezinformáló tartalom ellen, hogy letiltja azokat a felhasználókat, akik a filmmel kapcsolatos hashtageket használnak.

(24.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások