A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Jégcunami zúdult egy amerikai kisvárosra

Jégcunami zúdult egy amerikai kisvárosra Külföld

Nem túl gyakori jelenségnek lehettek szemtanúi az észak-amerikai Niagara folyó mellett élők, ahol úgynevezett jeges cunami öntötte el a partot.

A ritka természeti jelenséget a mintegy 113 kilométer/órás szél miatti erős hullámzás okozta, amelynek eredményeként jókora jégfalak alakultak ki a vízparton. A jelenségről több felvétel is kering már az interneten, valamelyik egészen közelről mutatja, hogyan “ugrándoznak” ki a nem ritkán bútor méretű jégtömbök a vízből.

Az erős szél várhatóan még kedden is gondot okoz majd az Ontario-tó környékén, amely megnehezíti, hogy a hatóságok felmérhessék a károkat. Személyi sérülésről szerencsére nem érkezett hír, de az IFLScience cikke szerint a New York állambeli tóparti város lakóit evakuálták a mentőegységek.

A portálnak nyilatkozó, az Észak-karolinai Állami Egyetem szakértője szerint a jégcunami sem kevésbé veszélyes, mint a hirtelen jött áradás, sőt. Míg a víz “csak” elönti a szerkezeteket, a hatalmas jégtömbök buldózerként törik össze őket.

(HVG)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2019. február 27., 19:44
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Az ilyen válaszok csak a tudatlanságot jelzik. Ezer helyen elmondták, leírták, hogy a globális felmelegedés nem azt jelenti, hogy nem lesznek nagy hidegek, sőt egyre több extrém meteorológiai esemény lesz, viszont globálisan (mint ahogy a nevében is benne van) az átlaghőmérséklet növekszik. Így lehet továbbra is lesz -25, de lesz +40 is, vagy csak +30, de nem egy hétig, hanem 2 hónapig.