Felhívás!

Hatalmas telefonszámlát hozott össze néhány sas

Hatalmas telefonszámlát hozott össze néhány sas Külföld

Egy orosz kutatócsoport egy csapat sast figyelt meg nyomkövetők segítségével. A madarak egy olyan térségben repültek át, ahol nem volt mobilszolgáltatás, utóbb pedig komoly roamingdíjat számoltak fel nekik – írja az IFLScience.

A novoszibirszki Vadrehabilitációs Központ munkatársai pusztai sasok mozgását tanulmányozták, az állatokra erősített jeladók üzeneteket küldtek a kutatóknak.

A madarak egy része télen délebbre, Kazahsztán irányába vonul, egy olyan régióba, ahol nincs szolgáltatás. A szakértők számítottak erre, és úgy hitték, hogy az üzenetek csak akkor fognak megérkezni, amikor az élőlények egy jól lefedett helyre érkeznek, vagy visszatérnek Oroszországba.

Az állatok azonban egészen Iránig és Pakisztánig jutottak, ahol komolyak a roamingdíjak. Nem sokkal azt követően, hogy a több száz üzenet egyszerre megérkezett, a kutatók komoly telefonszámlát kaptak.

Az összeg olyan nagy, hogy a szakértők gyűjtést szerveztek, hogy ki tudják fizetni.

A szolgáltató Megafon is gesztusokat tett: az iráni költségek egy részét eltörölte, ráadásul kidolgozott egy új tarifát a sasok számára. A Vadrehabilitációs Központ közleménye szerint mostanra elég pénzt gyűjtöttek össze ahhoz, hogy a vonulási szezon végéig ki tudják fizetni az üzeneteket.

(24.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.